Tuunausta ja paketointia

Tuunausta ja paketointia

Joulu alkaa lähestyä hurjaa vauhtia, ja lahjapakettien kanssa meinasi jo tulla kiirus. Sysäsinkin syrjään kaikki omat projektit kuten vanhan villapaidan fiksaamisen, oman myssyn ja kaulahuivin neulomisen, ja ryhdyin valmistelemaan pehmeitä joululahjoja.

Oikeastaan ainut uusi projekti noista oli myssy, sillä kaulahuivi on valmistumassa puretusta myssystä (se musta, josta on kuva blogissakin..) ja villatakki tosiaan on vuoden vanha mutta lähes käyttämätön. Purin jo villatakin epäonnistuneen hupun pois ja ajattelin neuloa sen tilalle vain kauluksen.

Kaksi pikkuista pehmeää joulupakettia syntyivät parina iltana keinutuolissa istuskellessa. Koska lonkkani päätti taas perjantai-illalla lopettaa yhteistyön muun kehon kanssa, päädyin kokeilemaan kodin jokaista istuinta, kun missään ei tuntunut hyvältä olla. Ja kuinkas kävikään, keinutuoli olikin meidän kodin ergonomisin tuoli. Nyt tuli sitten sekin todistettua, että tuollaiset ex tempore -huutokauppaostokset voivat joskus ajan myötä osoittautua ihan huippuostoksiksi =)

Sain myös oman Iisakin kirkkoni valmiiksi viikonlopun aikana. Työn alla on jo varmaankin kuukausia ollut vanhojen farkkujen tuunaaminen käyttökelpoisiksi. Nyt tuli lopulta vastaan tilanne, jossa en kerta kaikkiaan mahdu enää mihinkään housuihini, joten pakon sanelemana sain nuo housut korjattua. Yhdet äitiysfarkut ostin, mutta ne ovat jotenkin niin nuhjuiset.. Kävin viime viikolla sovittamassa muitakin kaupan housuja, mutta nehän olivat kaikki tietysti ihan kamalia – kuten yleensäkin.

Pohdin pitkään, mitkä housuni raaskisin uhrata, mutta päädyin lopulta näihin, koska ne olivat jo hankintahetkellä liian pienet.. Ne ovat siis Vilan joustavat ja korkeavyötäröiset farkut kesältä 2009. Purin farkkujen sivusaumat auki ja ompelin niihin jumppatrikoosta  kiilat. Koska housuissa on nyt reilusti kasvunvaraa, tein kiiloihin säädettävät lenksut. Kangasvarastoista löytyi myös täydellisen sopivanväristä farkkukangasta säätöremmeihin. Vain D-rinkulat piti hakea kangaskaupasta.

Kyllä nyt kelpaa taas ainakin housujen puolesta kuljeskella, jos vaan lonkka kestää. Hain jo pahimman pelossa lauantaina äitin luota mummin vanhat kyynärsauvat lainaan, jos perjantainen invaliditeetti uusiutuu. Toivotaan nyt vaan, ettei niille tule käyttöä..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *