Säilytyspussit vaipoille

Säilytyspussit vaipoille

Vaipparumba on kestänyt meillä nyt likimain kolme kuukautta. Lähes koko tämän ajan olemme myös kestoilleet ainakin osittain. Koko kestoilun ajan myös vaippojen säilytys on ollut enemmän tai vähemmän puheen- ja pohdiskelunaiheena.

Ensin tarkoituksena oli hankkia vaipparoskis, mutta emme saaneet päätetyksi, millainen sen pitäisi olla. Mahdollisuuksia oli monenlaisia. Joko vaippoja voisi kuivasäilyttää kannellisessa roskiksessa tai märkäsäilyttää niitä etikkavedessä. Etikkavesi kuulosti jotenkin hankalalta ja suttuiselta. Lisäksi luin keskustelupalstoilta kuivasäilytyksen eduista. Harkitsimme myös mahdollisuutta vaippojen kuivaamiseen ja säilyttämiseen sitten muiden pyykkien joukossa.

Päädyinkin keskustelupalstojen selailun jälkeen säilytyspussiin. Roskis tuntui siksikin huonoimmalta vaihtoehdolta, että kylppärissämme on muutenkin rajallisesti lattiatilaa. Oman tilansa vievät jo Hilman vessa ja vaippalaatikko puhumattakaan kaiken maailman vanhoista löylykiuluista, joita nurkkiin on jäänyt lojumaan…

Pussi on tehty PUL-kosteussulkukankaasta. Yläreunaan ompelin nauhakujan, jonne pujotin vaaleansinistä puuvillanyöriä. Pussi roikkuu kylppärin seinässä olevasta pyyhetelineestä. Pusseja on nyt kaksi samanlaista. Tarkoitus olisi, että pussi kerätään täyteen, tyhjennetään pesukoneeseen ja heitetään sinne sitten mukaan. Kun toinen pussi on pesussa, niin toinen on puhtaana odottamassa. Materiaaleja on vielä kolmanteen, reissupussiin. Sitä voisi sitten kantaa matkassa mukana ja kerätä sinne käytetyt vaipat kotiinkuljetettavaksi.

Käytössä tuon varmaan näkee, miten hyvin systeemi toimii. Ainakin varmasti paremmin kuin pesuvatiin/pesukoneen reunalle kerätyt käytetyt vaipat. Ainakin tässä pussin suu on kiinni, eivätkä hajut pääse valtoimenaan koko kylpyhuoneeseen. Olen kyllä silti sitä mieltä, että nuo likaiset kestovaipat haisevat vähemmän kuin kertakäyttövaippojen roskapussi. Kertiksiäkin kun tuolla samassa kylppärissä säilötään..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *