Koekappale uudella saumurilla

Koekappale uudella saumurilla

Ostin viime viikolla pitkän ja hartaan harkinnan päätteeksi uuden saumurin, Huskylock s21:n. Viikonlopulla raahasin koneen mukanani äitini luo, sillä mieheni meni sinne tekemään vessaremonttia koko viikonlopuksi – eihän uudesta saumurista voi olla erossa kokonaista viikonloppua?! 🙂 Olin käynyt hakemassa Jättirätistä kasan trikookankaita ja resoreita testivaatteita varten. Varastossa on läjä Ikasyrin ihanaisia kankaita, mutta ne ommellaan vasta sitten, kun kone on ajettu sisään ja vaatteiden kaavat on testattu hyviksi.

Koekappaleen materiaaliksi valitsin interlocktrikoon, jota vanha koneeni ei jaksanut ommella, ja malliksi unipussin. Kaavoja unipussiin ei ollut valmiina, joten piirsin ne itse käyttäen apuna Tutan haalareita ja Po.P:n bodya. Olin keskustellut mallista mieheni kanssa, ja olimme molemmat sitä mieltä, että alhaalta avattava unipussi/yöpaita on paras vaihtoehto edestä avattavan vetoketjullisen sijaan. Ompelin kaikki unipussin saumat taso- tai peitesaumalla, joten pussin nurjalla puolella ei ole kohollaan olevia saumoja lainkaan. Hihansuut voi myös kääntää ilman, että rumia ulkonevia saumoja tulee näkyviin.

Ilmeisesti onnistuin (taas keran) ostamaan maanantaikappaleen, sillä saumurini katkoi yläsiepparin lankaa jatkuvasti. Syynä tähän ei valitettavasti ollut väärä langoitus vaan liian kireä langankiristin. Eilen vein koneen takaisin liikkeeseen, ja nyt se on lähetetty maahantuojalle korjattavaksi 🙁 Tämä tarkoittaa siis määrittelemättömän pitkää pakkolomaa ompelusta.

Unipussista tuli kuitenkin hyvä – tai ainakin käyttökelpoinen – kaikista vastoinkäymisistä huolimatta.  Tärkeintä on, että poika ainakin tykkää siitä 🙂

Tässä kuukausi sitten ompelemani setti, ilman takkia tosin. Hyvin ovat toimineet ja kestäneet käyttöä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *