Retkellä taikametsässä

Retkellä taikametsässä

No niin. Taikametsähupparini on lopultakin valmis. Eihän tästä tullut lainkaan sitä, mitä tästä piti tulla, mutta monen mutkan kautta syntynyt lopputulos on enemmän kuin mieleinen!

Taikametsäkangas on joustofroteeta ja siinä mielessä uniikkia, että sitä on teetetty Facebookin Ompeluelämää-ryhmän toimesta kaiken kaikkiaan 600 metriä, josta jokaisella ryhmässä riittävän pitkään olleella oli oikeus ostaa (ainakin toisella kierroksella vain) yksi metri. Alkujaan kuvittelin ompelevani taikametsämetristäni täysvuoritetun hupparin. Tein koeversion, muokkasin kaavat sopiviksi ja totesin sitten, että eihän tuollaista voi ommella metristä kangasta. Palasin lähtöpisteeseen.

Sitten eräänä päivänä törmäsin Ompeluelämää-ryhmässä ihanaan hupulliseen liivihameeseen. Liivihame on ommeltu laulukalajoustofroteesta (jota minultakin löytyy nyt varastosta), mutta samasta blogista löytyy mallista versio taikametsäkankaallakin.

Tein siis ensimmäisen version hihattomana. En tiedä, mikä siinä mättäsi, mutta se ei ollutkaan ihan sitä, mitä olin kuvitellut. Selailin taas vaihteeksi Ompeluelämä-ryhmän kuvia ja törmäsin kuin törmäsinkin lyhythihaiseen huppariin! Ja siinä se oli! Purin hihansuiden kanttaukset, kaivoin kaavakansiostani sopivankokoiset hihankaavat ja leikkelin jäljelle jääneestä kankaasta pienet hihat.

Hupun vuorina on ihanaa, tätä varten hankittua leijonainterlockia. Resorikangas on Jätti-Rätistä. Taskun tikkauksessa näkyy, että se on useampaan otteeseen ommeltu. Ensimmäinen ompelukoneen kaksoisneulalla ompelemani sauma oli liian kireä, ja jouduin purkamaan sen. Resorien tikkaukset on kaikki ommeltu ompelukoneella.

6 comments

Kivan näköinen! Joku tuollainen voisi olla itsellekin kiva, sillä oma taikametsä marinoituu vielä hyllyssä odottaen sitä oikeaa toteutusta.

Näyttää kyllä kivalle! Sopii sulle tosi hyvin tuo malli. Voisi itsekin joskus kokeilla ton tyylistä… 🙂

Kiva! Mulla tökkii tuo ompelukoneen kaksoisneulahomma. Siis en saa sitä millään säädettyä niin, etteikö se vetäisi hieman koholle tuota saumaa. Millaisilla säädöillä sinä teet sen? Siis lähinnä langankireyksistä kai on kyse.

Pystyn ompelemaan kaksoisneulalla vain paksuja saumoja. Esimerkiksi juuri nuo taskun kaaret olivat tosi rumat ompelukoneella ommeltuina, sillä sauma nousi koholle. Alalankaa pitäisi saada löysitettyä, mutta käsittääkseni sen kireys ei ole mun koneessani säädettävissä. Ainakaan en löytänyt puolakotelosta minkäänlaista säätöruuvia. Onneksi tuo peittari-saumurini sen sijaan ompelee tosi nätisti ohuempaa kangasta (max 3 kerrosta), joten kaikki saumat saa ommeltua jommalla kummalla ihan siististi.

Ok, mulla kyllä alalangan kireyttä saa säädettyä, mutta jos sitä paljon löysyttää, niin se jää renksuille sitten välillä ja tikki on muutenkin mitä sattuu. Pitäisi ostaa saumuri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *