5130 neliötä puutarhaunelmia

5130 neliötä puutarhaunelmia

Nyt alkaa kesä kääntyä kohti syksyä, ja pihassamme on suurimmat raivaustyöt tehty. Harmillista, etten tajunnut kuvata kaikkea ENNEN työn aloitusta. Onneksi kännykällä tuli napattua edes muutama kuva alkutilanteesta. Raivauksen alkuvaiheessa kuljin kuitenkin pisin pihaa koputellen kuokalla heinikkoa löytääkseni vanhoja umpeenkasvaneita kukkapenkkejä ja kiveyksiä. Tässä siis kuvia. Puhukoot ne puolestaan.

 

Kaikista autenttisimmat alkukuvat ovat kuitenkin nämä. Ensimmäinen on terassin takaa ja toinen sen vierestä. Heinikon alla on piilossa myöhemmin esiin kaivamani kiveys. Terassia ympäröi myös kolmelta sivulta valtavat angervopensaat. Pensaat kaivettiin ylös kahdelta reunalta ja tuohon etureunaan tein niiden tilalle kukkapenkin.

Tässä ideointia odottava osa. Luultavasti kaivamme tuosta ylimääräiset mullat pois, siirrämme keskellä kasvavan ruusun toisaalle ja täytämme kallion edessä olevan montun isoilla kivillä, joita on metsän puolella valtavasti lisää. Jonkinlaisen vesiaiheen haluaisin siihen ensi kesänä.

 Etupihan vuorijalava, ihan vauva vielä:

Kasvimaa pihaltamme puuttui kokonaan. Pihalla olleista painokyllästetyistä lavereista mieheni kokosi yhden puutarhalaatikon minulle:

2 comments

Kiitos! Toivottavasti pohjatyöt on nyt kunnossa eikä ensi kesänä tarvi näin suurta työtä tehdä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *