Aika monta yöpukua

Aika monta yöpukua

Pojat olivat yllättäen kasvaneet ulos lähes kaikista yöpuvuistaan. Ihmekös tuo toisaalta, sillä Vilholle tein pyjamia viimeksi vuosi sitten. Jos pituutta on tullut vähintään 6 senttiä lisää, alkavat varmasti vuoden vanhat vaatteetkin käydä pieniksi. Vilho sai siis kaksi pyjamaa koossa 110, joka taisi olla liian pieni koko, sillä mun pieni  (vielä jonkin aikaa) 3-vuotiaani oli neuvolan pituusmitan mukaan jo 109,5 senttiä pitkä. Kasvunvaraa noissa ei siis ole. Einolle tein jo alkukuusta (tai kenties jo joulukuun puolella) pari yöhaalaria. Sininen onkin jo haalistunut pesuissa, mutta otin sen tähän kimppakuvaan silti mukaan. Joitain viikkoja sitten valmistui myös oranssi unipussi. Siinä on ohut tikkivuori, joten se toimii makuupussina. Pyjamat ompelin samalla, kun tein Vilhonkin pyjamat. Mitään edustusvaatteita nämä eivät ole, mutta tulivat tarpeeseen!

Enin osa yöpuvuista on tehty Jätti-Rätin trikoista, joita oli kerääntynyt kaappiin hyvä kasa. Nyt sitä kasaa ei enää ole! Kaiken kaikkiaan olen ommellut kaapista kangasta melkein 14 metriä tammikuun aikana, enkä ole ostanut mitään. Kaappi ei silti – ties mistä käsittämättömästä syystä – näytä juurikaan tyhjemmältä. Vielä on paljon ommeltavaa ennen kuin saan kaiken mahtumaan yhteen Ikean vaatekaappiin…

1 comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *