Hirvityshousut

Hirvityshousut

Normaalisti jättäisin tällaisen ompeluksen bloggaamatta. Nyt minua kuitenkin harmittaa niin vietävästi tämän kankaan hankkiminen, että päädyin laittamaan nämä likimain julkaisukelvottomat kuvat tänne. Kyseessä on siis Noshin farkkucollege. Yleensä olen kovasti tykännyt Noshin kankaista, mutta tämä oli kyllä suurensuuri pettymys. Ostin kankaan jo viime syksynä, mutta ompelin sen vasta tänä vuonna. Koitin vältellä kankaasta löytynyttä pitkää kudontavirhettä (anteeksi, kankaaseen kuuluuvaa ominaispiirretta: Neuloksen pinnan struktuuriin kuuluvat satunnaiset pituussuuntaiset vaaleat viirut, kuten aidossa denim-materiaalissa, lainaus Noshin verkkosivuilta), mutta osa siitä päätyi toiseen lahkeeseen (kts. ylin kuva). Kankaassa oli siis pitkä lankasuora valkoinen viiru hyvin hankalassa kohdassa.

Nämä kuvat on otettu päivän käytön jälkeen. Polviin tuli kauheat pussit, sillä kangas ei palaudu juurikaan. Se ei myöskään jousta juurikaan, joten erehdyin tekemään näistä aivan liian tiukat. Legginsit eivät enää ole järin mukavat päällä ja ne on epämiellyttävä pukea – puhumattakaan siitä, millaisilta ne näyttävät päällä… Lisäksi polviin tuli vaaleat läikät päivän mittaan. Myös takapuoli muuttui valkoiseksi. Mieheni ihmetteli, mitä valkoista mulla on takamuksessa, mutta kangas oli vain käytössä muuttunut vaaleammaksi venyneistä kohdista. Pyllykuvaa en julkista! Summa summarum nämä housut pääsivät nyt pitkiksi kalsareiksi tuulihousujen alle pihatöihin. Jee. Saas nähdä, miten Vilhon housut kestävät käyttöä.

Vilhon housujen tasku ei todellakaan onnistunut täydellisesti, mutten jaksanut enää purkaa tikkausta kolmatta kertaa. Myös takana on yksi tasku, jossa on mustat tikkaukset.

Kuten kuvan salamatkustajastakin näkee, olen ollut kovasti ihastunut Noshin kankaisiin. Niitä on meillä sekä omatekoisina että ostovaatteina. Olen selvästikin käyttänyt tätä kangasta sille sopimattomaan käyttötarkoitukseen. Noshin kangaskategorioissakin tämä on erikseen farkkucollegena, ei yhtenä joustocollegena. Tämä oli kuitenkin jo toinen epäonninen Noshin kangas minulla. Froteekangas nimittäin meni myös käytössä aivan kauheaksi. Taidan pitäytyä jatkossa tiukasti pelkissä raitatrikoissa, sillä niissä laatu on kohdallaan.

8 comments

Mä olen tehnyt ko. kankaasta samoja havaintoja. Tein tytölle farkkuleggarit ja eihän ne toimi siinä lainkaan. Tästä materiaalista vois tulla kiva väljempi "kesätakki", kun on noin napakkaa. Myöskään pipoa en tästä tekisi, enkä kireää paitaa. Väljemmät housut tai tuo takki olis mun nykyinen valinta sillä palautumattomuus on todella hankala ominaisuus kireissä vaatteissa.

On kyllä ikävän näköiset polvipussit :(. Itse olen tehnyt vain lököhousuja tästä kankaasta ja niissä taidan pysyäkin vaikka suunnitelmissa oli muuta.
Hieno tuo Vilhon housujen tasku ja siis muutenkin kivat pökät!

Vilhon housuissa tämä toivottavasti toimii! Ainakin niissä on kasvuvaraa niin paljon, että sen puolesta olisivat pitkäikäiset 😀 Mulla on tätä kangasta vielä jäljellä vähän, mutta nyt mietityttää, mitä siitä uskaltaa tehdä.

Rohkea postaus, kiitos siitä! On hurjaa, miten tällainen kakkoslaatuinen kangas näin selkeine viiruineen on Noshilta päästetty myyntiin. Farkkucollegen jos jonkun luulisi myös toimivan housukankaana. Mihinkähän tarkoitukseen Nosh on tätä kangasta ajatellut?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *