Tilkkuhuppari ja pupupaita

Tilkkuhuppari ja pupupaita

Facebookin ompeluryhmässä oli tässä kesällä haaste, jossa piti antaa jonkun muun valita kolme kangasta ompelijan omista varastoista. Kankaat piti sitten laittaa yllätyspussiin, jonka sai avata muutaman päivän päästä. Minun pussissani oli tätä turkoosia sydänvelouria, vihreänkirjava sekoitekangas ja harmaa-sininen puuvilla. Puuvillasta tein lippiksen 2-vuotiaalle Einolle heti haastepäivänä, mutta tämä jäi leikattuna odottelemaan ompeluinspiraatiota. Nyt kuitenkin vihdoin kokosin sen.

Huppari on siis Vilholle ja kokoa 122. Kaapista ei meinannut millään löytyä sopivaa vetoketjua taskua varten, joten päätin laittaa jotain ihan muuta. Tämä ihana rengasketju on ostettu ajat sitten Majapuun avoimista ovista, mutta se oli unohtunut laatikkoon. Halusin punaisen vetoketjun kunnolla esiin ja aloin mallailla vaihtoehtoja. Muistin yhtäkkiä punaisen sydänkankaan, josta Vilho toivoi paitaan vaikka taskua. Taskussa se nyt sitten onkin. Koko paidan etuosan puna-sininen osa on nimittäin yhtä isoa taskua. Punainen raita on vain paidan etuosassa, takaosa on sini-musta. Kun olin ommellut vetoketjun ja punaisen raidan paitaan, huomasin, että vetoketju näyttää suulta. Kaivoin siis laatikosta vielä silityskalvoa ja leikkelin suun kaveriksi silmät!

En ole aivan vakuuttunut idean toimivuudesta, minulle tulee tästä nimittäin väkisin mieleen Laku-Pekka! Noh, katsotaan, mitä poika sanoo… Narut ompelin collegetilkusta, josta on myös nyörinreikien vuorikangas. Olen aivan kertakaikkisen ihastunut tähän tapaan tehdä nyörinreikä tai napinläpi joustavaan kankaaseen. Näistä tulee aina kivannäköisiä toisin kuin perinteisistä napinlävistä. Niissä on aina valtava epäonnistumisen riski. Nyörien päät ompelin kiinni saumaan. Hupussa ei ole vuoria, sillä kangas on paksua harjattua collegea. Olen kuitenkin tikannut saumat litteiksi.

Shortsit syntyivät vastaavasta haasteesta kuin hupparikin, mutta tällä kertaa yllätyspaketissa oli tilpehööriä. Näissä housuissa Vilhon valitsemia tarvikkeita ovat kanttinauha ja tähtinappi. Kaava on SK:n 6-7/2016 shortsit, joihin lisäsin säädettävän kuminauhan vyötärölle. Kangas on Jätti-Rätin pellavasekoitetta.

Ja vielä yksi peruspaita syksyyn. Kankaana on Kui designin pupu-interlockia ja Jätti-Rätin mustaa interlockia. Kaavana vanha tuttu Mr. Bear koossa 122.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *