Käsityökasvatuksen harjoitustöitä

Käsityökasvatuksen harjoitustöitä

Käsityökasvatuksen monimateriaalisuus tekstiilityössä -kurssi oli tosiaan syksyllä, ja kuten Facebookin puolella jo mainitsinkin, sain kurssiarvosanaksi numeron 5 (kiitettävä). Tässä on nyt loput kurssilla tekemäni harjoitustyöt. Ensimmäiset harjoitustyöt esittelinkin jo syyskuussa.

Neulontatunneilla neuloin Nallesta kynsikkäät omalla ohjeella. Kuviomallin piirsin paperille, mutta muuten tein nämä ilman ohjetta. Itse en ole sitä mieltä, että nämä ovat erinomaiset, mutta opettaja kyllä oli. Kehui siistiä jälkeä, vaikka minusta nämä ovat varsin epätasaista! Ehkä on tullut katseltua vähän liikaakin neulontaryhmien taitavien neulojien töitä.

Erään demotunnin teemana oli solmeilu ja punonta. Tein tunnilla trikookuteesta munkinnyörin ja solmin makrametekniikalla pöllön. Toiseen pöllöön leikkasin liian lyhyet narut, joten siitä tuollainen kala! Näin joulun jälkeen olikin kätevää muistaa, että minun oli tarkoitus antaa tuo pöllö anopilleni joululahjaksi! No, ehtiihän sitä vielä?

Samalla demolla tein myös himmelitähden. Tämä oli todella helppo ja nopea tehdä. Muistaakseni aikaa kului pillien leikkaamisineen alle 20 minuuttia. Tosi hauskaa! Mutta kenelle näitä nyt tekisi, kun omat nurkat alkavat olla täynnä himmeleitä?!

Kranssihimmeli ei ole harjoitustyö, mutta tähdestä innostuneena tein kotona vielä tämän. Tässä on oikeasti sinisiä ja punaisia pillejä, ja maalasin vasta valmiin kranssin spraymaalilla mustaksi.

Virkkausdemolla tein tällaisen pienen herneillä täytetyn pallon. En ole juurikaan tehnyt kirjovirkkausta, joten oli ihan kiva kokeilla sitäkin. Tämä on footbagin kokoinen, ja ajattelinkin keväämmällä opettaa Vilhon potkimaan footbagia. Joskus omina opiskeluaikoina sitä tuli harrastettua puistoissa paljonkin – niistä ajoista on kyllä kulunut aikaa jo yli vuosikymmen!

Tämä oli ainut harjoitustyö, josta en saanut merkintää +. Tämä oli vain ok. Syynä oli luultavasti se, että ohjeistuksen – jota luonnollisesti en lukenut – mukaan tämä olisi pitänyt kiinnittää kartongille ennen palautusta. En siis kiinnittänyt sitä yhtikäs mihinkään, vaan palautin tällaisenaan malliohjeen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *