Kalliolle kukkulalle…

Kalliolle kukkulalle…

Kävimme eilen kääntymässä omilla mailla. Kaivikone oli jo valmiustilassa peltotiellä, ja muutama työmieskin oli päässyt paikalle. Tontillemme alettiin siis nyt kaivamaan kunnallistekniikoita valmiiksi.

Vilho kävi kerran kesällä tontilla, mutta sen jälkeen tonttipuuhissa onkin ollut hiljaiseloa. Nyt, lähestyvän puolivuotispäivän kunniaksi ajattelin, että Vilhon oli aika päästä tutustumaan omaan metsään ja kallioihin!

Vilho oli minulla kantorepussa, kun kiipesin kallion ylimmälle kohdalle. Sammaleiset kalliot olivat liukkaita ja niillä sai todellakin kiipeillä kieli keskellä suuta, sillä jalassa olivat superliukkaat Hai-saappaat.

Metsä oli täynnä suppilovahveroita! En käynyt poimimassa yhden yhtäkään sientä tänä syksynä, sillä viimevuotisetkin ovat vielä syömättä. Nyt kuitenkin naapurit olivat jättäneet sienemme rauhaan, joten kai ne on sitten itse mentävä sieltä poimimaan pois!

Ennen kotiinlähtöä ehditiin vielä vaihtaa muutama sana tulevan naapurin kanssa. Heille oli kesäkuussa syntynyt myös poika. Voin niiiin sieluni silmin nähdä 4-5-vuotiaiden Vilhon, Urhon ja Nestorin juoksemassa pitkin metsiä ja tekemässä kaikkea kiellettyä 🙂

Yllä olevassa kuvassa näkyy grillitasannekallio 🙂 Siihen paistaa kauniisti ilta-aurinko kesäisin, ja siihen tulee siis hamassa tulevaisuudessa grillikatos. Vasemmanpuoleinen kuva on tasanteen vierestä. Kun olimme kaataneet rinteestä jonkin verran risukkoa, huomasimme, että keskeltä kalliota pääsee kivasti kiipeämään ylös tasanteelle. Kalliopolku polveilee ylös jyrkimmän rinteen vierestä. Oikeanpuoleisessa kuvassa on avointa alarinnettä. Näille paikkeille olemme suunnitelleet talon sijoittamista. Alarinne jatkuu vielä kuvan vasemmassa reunassa näkyvän kuusikon alueella. Sinne tulee pihasauna 🙂 Naapurin puolella näkyy jo kaivinkone!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *