Kirjoneule kullalle

Kirjoneule kullalle

Neulomishimo iski yllättäen. Ostin nämä langat jo joskus vuosi sitten, jolloin ajattelin tekeväni niistä haalarin ja villatakin noin puolivuotiaalle. Mutta kappas, langat lojuivat laatikossa vieläkin, vaikka edessä häämöttivät jo 9kk-synttärit. Nyt kuviteltu tarve tuntui olevan pitkähihaiselle välihaalarille. Kaivoin esille käsityölehdet ja aloin selailla sopivia malleja, jolloin kävi selväksi, etten uskaltaisi lähteä neulomaan haalaria näistä langoista. Tein täyskäännöksen ja selasin lehdet uudelleen läpi villatakkeja silmällä pitäen.

Lankana villatakissa on Debbie Bliss baby cashmerino, jota minulta löytyi 3 ruskeaa kerää, 2 punaista ja yksi vaaleansininen. Lähdin iloisesti neulomaan kaunista kirjoneuletakkia sen tarkemmin ohjetta lukematta. Yllättäen olin valinnut aloitusvärin väärin ja huomasin virheen vasta kirjoneuleraidan alussa. En jaksanut purkaa jo neulomaani alkua, joten malli piti soveltaa sopivaksi.. Eihän tämä muistuta nyt alkuperäistä mallia ainakaan kuvioiltaan juuri lainkaan, mutta oikein sievä siitä tuli!

Lankaa paitaan kului vähän reilu kerä ruskeaa, puoli kerää punaista ja vähän sinistä eli noin 250 g. Lopuista langoista teen myssyn, lapaset ja sukat, vähän riippuen siitä, missä vaiheessa langat loppuvat 🙂 Omaksi riemukseni villatakkiin löytyi vielä sopivat napitkin omasta nappikokoelmastani (kiitos mummin perintönappien). Nappeja on kuusi samanlaista ja yksi erilainen, mutta mitäs me pienistä, kun ei pienetkään meistä 🙂

Tässä vielä lopuksi villapaita murun päällä. Just passeli, ja ainakin äidin mielestä aivan ihastuttava!

1 comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *