Retrohenkinen välikausipuku

Retrohenkinen välikausipuku

Olen enemmän kuin tyytyväinen Vilhon uuteen välikausipukuun. Se oli pitkän prosessin tulos, vaikka itse ompelutyö ei vienyt kovin pitkään. Haalarihousut ompelin jo syksyllä, takin nyt keväällä. Housut on siis jo testattu ja todettu erinomaisiksi. Nyt tein samasta lehdestä (Ottobre 4/09) löytyneillä kaavoilla settiin myös sopivan takin. Kaavoja muutin hieman väljemmiksi, sillä malli oli tarkoitettu tavalliseen huppariin.

Puku on tehty Myllymuksuilta tilatusta laminoidusta mikrokuitukankaasta, joka on kevyttä, hengittävää sekä tuulen- ja vedenpitävää. Tein kankaasta oman kantotakkini, joten materiaali on testattu hyvinkin kosteissa ja hikisissä olosuhteissa syksyn ja kevään mittaa.

Vuorikankaana ja taskuissa olen käyttänyt Ikasyriltä syksyllä tilaamaani norsukangasta. Takissa on huppua lukuun ottamatta täysi mutta ohuehko tikkivuori. Takin taskut ovat paikkataskut. Koska kipeä Vilho nukkui yläkerrassa, olin kantanut ompelukoneen alakertaan, jotten herättäisi huonosti nukkuvaa poikaa turhaan. Tästä syystä päädyin kokeilemaan ompelukoneen taso-ommelkuviota. Saumurilla tuo olisi pitänyt ommella nurjalta puolelta, eikä lopputulos varmasti olisi ollut yhtä siisti kuin nyt.

Tässä vielä Vilho poseeraamassa uudessa välikausipuvussaan. Tosin pitihän siinä nyt pari pientä askelta ottaa, kun seisominen paikoillaan on vähän tylsää jo 🙂 Nyt sovittaessamme pukua, totesin, että haalarihousuissa ei muuten enää ole valtavasti varaa pituudessa! Nepparit saa jo laittaa löysimpään, eikä syksyllä vielä mielettömän pitkät lahkeetkaan ole enää niin mielettömän pitkät. Kangasta jäi (taas) yli, joten tähän saa vielä ommeltua toiset vyötärömittaiset housut pidemmillä lahkeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *