Oravia pojalle

Oravia pojalle

Vilho sai sunnuntaisiin ristiäisiin ihan upouudet juhlavaatteet. Ihastuin ikihyviksi Starlyn oravahuppariin – ja siitä se sitten lähti… Kiitos ja anteeksi 🙂 Kopion idean melkein suoraan.

Metsolan oravakuvioista joustofroteeta oli jäänyt melko suuri pala oman tunikani jäljiltä. Menin tämän teossa kuitenkin siitä, mistä aita oli matalin, ja jätin reunaresorit ja nepparikiinnityksen kokonaan pois. Reunat on vain tikattu ja eteen löysin sopivanmittaisen – tosin valkoisen – vetoketjun. Koska vetoketju oli aavistuksen lyhyt, laitoin helmaan nauhakujan ja pujotin sinne mustan nyörin, jonka päihin löysin varastostani kivat keltaiset… ööö… pompulat. Vuorikangas on Jättirätin yllättävän napakkaa mutta pehmeää trikoota.

Huppuliiviin piti tietysti tehdä sopivat housut. Housujen kangas on uusiokäytössä. Alkujaan vakosametti oli raskaushousujen muodossa. Ilmeisesti housut olivat lähtökohtaisesti niin epäonnistuneet, etten jaksanut blogata niitä.. Nyt niistä tuli kuitenkin ihanaiset lappuhaalarit koossa 86.

Haalareissa on yläosan vuorikankaana samaa keltaista trikoota kuin huppuliivissä ja etutaskut ovat luonnollisesti oravakangasta 🙂 Huppuliivin kaava on Ottobren numerosta 3/2012 (koossa 92) ja housut numerosta 1/2012.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *