Yrttitarhan kasvatusta

Yrttitarhan kasvatusta

Ensimmäinen itu! Jee! Nämä lienevät nyt sitten rosmariininalkuja. Toisessa rivissä on sitruunamelissaa, joka ilmeisesti itää hitaammin. Ensin näiden oli tarkoitus muuttaa joenpenkan vuokraplantaasille, mutta taidan jättää nämä kasvamaan kotipihaan oreganon (ja rukolan) seuraksi.

Peltopalstaa varten olen ostanut joitain vihannesten siemeniä. Haluaisin sinne myös muutaman perunan ja vähän sipuleita. Palstojen arvontatilaisuus on perjantaina, mutta eipä nuo kaikki ole aiempinakaan vuosina käyttöön tulleet, joten uskoisin, että palstan saaminen on melko varma nakki 🙂

Kotipihassa meillä on kovin rajattu ala maata, joten sinne ei suuria kasvimaita perusteta (ellei halua koko takapihan olevan pelkkää kasvimaata). Tällä hetkellä pihan reunoilla kasvaa hyötykasveista monivuotisina mansikoita, ruohosipulia ja oreganoa. Lisäksi on kaksi marjapensasta, puna- ja mustaherukka, jotka tosin eivät ole vielä kertaakaan kukkineet eivätkä siis tuottaneet marjan marjaa. Piha on aidattu marja-aronioilla, joista olemme keränneet satoa joka vuosi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *