Kantoapua

Kantoapua

Eilen valmistui ensimmäinen itse tekemäni neliöliina. Ajatus sellaisen tekemisestä oli pyörinyt  päässäni jo pitkään, mutta toteutus venyi venymistään. Sitten tuossa yhtenä päivänä kiertelin itsekseni kaikessa rauhassa Jättirätissä ja näin (jo aiemmin bongaamani) maatuskakankaan. Näin heti sieluni silmin kankaan neliöliinan paneelissa.

Olen viime aikoina ollut melko heikkona maatuskakuvioihin, joten olen esimerkiksi tietoisesti välttänyt Jyskiin menoa (joskaan sen välttäminen ei kovin vaikeaa ole 🙂 ), sillä siellä on myynnissä maatuskakerniä, jota en ehkä voisi vastustaa, mutta en myöskään usko, että tekisin moisella mitään.. Mallia neliööni otin täältä ja täältä. En kuitenkaan noudattanut täysin kumpaakaan, kuten kuvasta näkyy.

Lukemani mukaan mielipiteet toppauksista jakautuivat kahtia. Toiset tykkäsivät kovasti, toiset eivät lainkaan. Tein mieleiseni kompromissin ja toppasin liinaosia kevyesti. Olkahihnoissa on yksi fleecekerros välissä ja vyötäisillä porrastettuna kaksi. Itse ompeluvaihe oli murhetta täynnä. Tein lähes jokaisen sauman ainakin kahdesti. Vilho pyöri huoneessa tai ajatukset olivat muuten siellä ja täällä, mutta eivät ikinä oikeassa paikassa. Unohdin leikata paneeliin sisäänottien levennyksen ja siitä meinasikin tulla kovin kapoinen. Unihupun ompelin myös kahdesti, sillä vaikka kuinka olin sitä miettinyt ja mallaillut, niin ensimmäisellä kerralla maatuskat roikkuivat pää alaspäin. Myös sisäänotit onnistuin ompelemaan ainakin kahdesti väärin – tässä nyt muutamia mainitakseni…

Tässä lopuksi vielä sidontakuvat. Sidonta on löysä ja malli kotitamineissa 🙂 Mutta Vilho viihtyy kyydissä niin hyvin, että kiukku tuli, kun äiti laski maahan.

Ainut vika äkkiseltään löytyy liian lyhyissä olkahihnoissa. Perusreppu ysvivahvistuksilla ei onnistu, sillä hihnat loppuvat auttamatta kesken näinkin kevyellä vaatetuksella. Tässäkin olen vetänyt hihnat suoraan edestä ristiin, jotta paino ei keskittyisi olkapäille.

Paneeli näyttää kuitenkin vanhaan Ergoon verrattuna reilulta: sekä leveyttä että korkeutta on riittävästi. Tästä on hyvä lähteä kehittämään seuraavaa versiota 😉 Ainiin, hintaa tälle ihanuudelle tuli kokonaiset kymmenen euroa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *