Perusvaatteita ja yhdet villasukat

Perusvaatteita ja yhdet villasukat

Tarkoituksenani oli tehdä yhdet legginsit, mutta sitten homma karkasi käsistä. Sain lähes kaikki vaatteet saumuroitua kasaan aamupäikkärien aikana noin tunnissa. Tehokasta, sanoisinko! Vain peitetikkaukset ja osa resoreista jäi iltatyöksi.

Retronorsukankaasta tehty setti on Ottobren numerosta 6/2010. Housut ovat Pitkä Jussi ja paita Villi Viikinki -kaavoilla, molemmat koossa 92. Aioin ensin tehdä yhdet housut testimielessä Jätti-Rätin kankaasta, mutta sitten totesin tekeväni samalla vaivalla toisetkin. Molemmissa legginseissä – tai pitkissä kalsareissa – sininen trikoo on Ikasyrilta ostettua Moonkidsin 2-laatuista superpehmeää ohutta trikoota. Resorit ovat omista varastoista, ja retronorsun ostopaikka on unohtunut, sillä olen ostanut sen jo joskus ajat sitten. En ole oikein lämmennyt tuolla kankaalle aiemmin. Nytkin käytin sen vain siksi, etten keksinyt, mistä muusta nuo ompelisin. Nyt täytyy kuitenkin myöntää, että hyvännäköiset noista tuli (jos kaula-aukon kiertävää resoria ei lasketa…).

Vihreät dinopaidat syntyivät sivutuotteena, kun odottelin pojan nukahtamista. En voinut alkaa heti huristella koneella, vaan piti keksiä jotain hiljaisempaa puuhasteltavaa, joten päädyin leikkelemään pari paitaa vanhoilla luottokaavoilla (OB 6/2011, Toy Dog). Vihreä trikoo on Ikasyrilta tilattua Moondkidsien trikoota ja dinokangas tuli juuri Pieneltä Hattutehtaalta. Pääntielle on molemmissa vedetty pikaratkaisuna resori saumurilla, eikä se nyt oikein ole nätti… Kai nuo silti ihan peruspaitoina menevät. En viitsinyt laittaa näihin edes kangasmerkkejäni.

Villasukat ovat olleen jonkin aikaa ”sivuprojektina”. Nyt ne kuitenkin valmistuivat ja sopivat hienosti Vilhon jalkaan. Saattaa olla, että neulon näitä toisetkin. Myös lapasia pitäisi alkaa neuloa, kun ilmat viilenevät (tänä aamuna mittari näytti +3 astetta!), ja vanhat lapaset ovat jo ”vähän” pieniä. Nämä sukat syntyivät varastolangoista, Novitan Seiskaveikasta.

1 comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *