Ihana villatakki

Ihana villatakki

Heti alkuu pitänee tehdä selväksi, ettei tämä ole minun kutomani. Omaa kädenjälkeäni tässä on vain ja ainoastaan nappien ompelu. Haluan silti esitellä tämän täällä, sillä se on vain niin valtavan kaunis!

Villatakin malli on (tytön neuletakki) Moda-lehden numerosta 4/2011. Äitini tarjoutui neulomaan Vilholle neuletakin ja antoi minulle vapauden valita minkä tahansa mallin – kunhan ohjeet ovat suomeksi. Löysin tämän mallin silloin melko tuoreesta Modasta. Esittelin mallin äidilleni, joka järkyttyi totaalisesti: Ei missään tapauksessa! Etsi yksinkertaisempi malli. En ala neuloa tuollaisia nyppyjä.
Asia jäi hautumaan, sillä tarve villatakille ei sillä hetkellä ollut akuutti. Pikkuhiljaa sain äitini käännytettyä ja lopulta tilasin kasan ihania merinovillaisia alelankoja Englannista.

Vaikka lanka on vähän suositusta paksumpaa, sai Vilho villatakin kokoa 2/3 v. Päätimme muuttaa mallia niin, ettei se ole A-linjainen vaan suora. Lisäksi äitini otti muutaman muunkin taiteellisen vapauden villatakkia neuloessaan.

Tällä hetkellä äitini neuloo itselleen samoilla kuvioilla neuletta – että se niistä kamalan työläistä kuvioista 🙂 Ihan mielettömän kaunis siitäkin on tulossa! Itselläni on työn alla villatakin jämänyytistä ja parista muunvärisestä mutta samanmerkkisestä langasta neulotut korvaläppäpipo ja lapaset. Todennäköisesti langoista saa vielä yksinkertaisen kaulurinkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *