Karamellihaalari

Karamellihaalari

Sain – tai otin, ihan miten vain – vapauden tehdä veljentyttärelleni syyspuvun. Alkujaan tämän piti olla äitini projekti, mutta sitten heikkona hetkenä menin sanomaan, että voinhan minäkin sen tehdä. Niinpä viime keskiviikkona äitini tuli meille ”Vilhoa vahtimaan”, ja minä aloitin tämän tekemisen. Enimmäkseen tämä syntyi Vilhon ollessa nukkumassa, mutta olihan se mukava suunnitella melko erikoisen kokoista haalaria yhdessä kokeneen ompelijan kanssa.

Päällinen on Royal-tuotteesta ostettua karamellinväristä superpehmeää ja paksua velouria, ohut tikkivuori ja resorit ovat Eurokankaasta ja hupun tähtikangas Michas Stoffeckelta. En edes kysynyt, millaisen haalarin tytön vanhemmat lapselleen haluavat, vaan tein tämän täysin oman mieleni mukaan. Uskoisin sen kuitenkin kelpaavan. Minulle ainakin kelpaisi, jos minulla olisi tyttö 🙂 Ihastuin yllättäen itse tähän vaaleanpunaiseen velouriin niin, että Vilhokin taitaa saada siitä jotain… odottakaas vain!

Pääsin tätä ommellessa myös kokeilemaan ensimmäisen kerran kaksoisneulan käyttöä ompelukoneessa. Saumurini ei suostunut ompelemaan nättiä peitetikkiä paksuun resorisaumaan, joten lähdin kaksoisneulaostoksille. Kiitos tästä kuuluu Ompeluelämää-ryhmälle, jota ilman olisin täysin tietämätön kaksoisneulan tarkoituksesta! Ja voi veljet, miten helppoa kaksoistikkauksen ompelu yhtäkkiä olikaan! 

Puku on ommeltu siis tukevanpuoleiselle pikkuneidille, jolla on ikää vasta reilut puoli vuotta. Mittaa neidillä on kuitenkin – erityisesti leveyssuuntaan – sen verran, että Vilhon haalari oli keskivartalosta ihan sopiva hänelle. Tämä on siis leikattu Ottobren 4/2012 jumpsuitin koon 92 kaavoilla, joista hihat ja lahkeet on reilusti (n. 8cm) lyhennetty sekä huppua on pienennetty. Toivottavasti mitat osuvat suht oikeaan, sillä paljoa tämä herkullisemman näköistä haalaria en ehkä olisi osannut tehdä 🙂

4 comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *