Oranssi toukokuu

Oranssi toukokuu

Ihastuin tähän värilliseen farkkuun netissä, ja olihan sitä sitten pakko saada. Avatessani paketin paljastui karu totuus: Oranssi muistutti enemmän persikkaa kuin appelsiinia. Ja jos jotain inhoan niin persikkaa.

Kangas jäi jämälaariin. Kypsyttelin ajatusta, katselin kangasta muiden värien vieressä ja totesin, ettei se nyt ihan niin kamala ole. Leikkelin nämä farkut samoilla kaavoilla kuin edellisetkin. Edellisiä jouduin pienentämään 4 senttiä kautta linjan sivusaumasta, sillä housut putosivat jalasta. Nämä leikkasin ilman saumavaroja. Mutta näinpä se on, että erilaiset kankaat vaativat erilaiset kaavat. Olen siis tehnyt näillä kaavoilla jo kahdet housut. Toiset koossa 36/38 EK:n joustofarkusta, toiset koossa 40/42 Jätti-Rätin joustovakosametista. Tämä on Käpysen ”joustofarkkua”, joka joustaa suunnilleen saman verran kuin lakanakangas.

Pelastaakseni katastrofaalisen tilanteen (koon 42 housut eivät nouse reidestä ylös), ompelin sisäsaumaan levennyskiilan, joka näkyy parhaiten viimeisessä kuvassa. Järkyttävän monen yrityksen ja erehdyksen jälkeen näistä tuli lopulta ihan kelpo farkut. Tein siis kiilatkin kolmeen kertaan, kun leveys ei ikinä meinannut riittää. Takataskut jäivät hullun kauas toisistaan, mutta onneksi en näe niitä itse 😉 Yhtäkään saumaa en näistä enää pura.

Summa summarum. Oikeasti joustavasta kankaasta tehtynä tätä mallia piti tässä koossa kaventaa 4 senttiä, tästä ”joustofarkusta” ommeltuna niitä piti leventää yli 4 senttiä! Kiitos vaan, mutta tästä lähin ostan joustofarkkuni paikallisista kangaskaupoista, joissa pääsen itse venyttelemään kankaita ja varmistamaan todellisen joustavuuden.

6 comments

on kyllä komeet housut! Tässähän pitää varmaan kohta hankkia itselleen harmaita hiuksia, kun yrittää tehdä itse samanmoisia. 🙂 🙂

Tunnustan, että minä en ole koskaan tajunnut kankaan ostoa netistä. Pitäähän sitä kangasta päästä hiplaamaan, ryttäämään, venyttämään ja mallailemaan. Netistä ostan vain kangasta jonka tunnen, ja sittenkin voi mennä esim. juuri värin kanssa metsään.

Hienot housut olet saanut tehtyä kuitenkin vaikka kangas nyt ei ollutkaan ihan mieluinen. Minäkin harkitsin tuon joustofarkun ostamista, onneksi en ostanut jos oikeasti ei joustanutkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *