Ristiäispuuhailuja

Ristiäispuuhailuja

Meillä juhlittiin eilen ristiäisiä. Itse päivänsankarista ei meidän kameraan osunut yhtään kuvaa (perhepotretteja lukuun ottamatta), mutta otamme ”viralliset” ristiäiskuvat tänään – tai lähiaikoina ainakin. Isoveli luonnollisesti tarvitsi uuden juhlapaidan. Se syntyi Viljamin puodin Hattarakekkereistä – kankaasta, johon rakastuin täysin. Kaavat ovat Ottobren (6/2011) Lumberjack koossa 104. Kuten yleensäkin, muokkailin kaavaa sopivaksi. Valenappilista on koko etukappaleen mittainen, kauluksesta jätin napin lopulta kokonaan pois, sillä paita ei olisi enää mennyt isopäiselle pojalle päälle.

Itselleni hain Jätti-Rätistä liukasta trikoota ja valkoista neulosta, joista tein imetysmekon. Yläosa piti tehdä kahteen kertaan, sillä tissit eivät mahtuneet siveästi ensimmäiseen versioon 😉 Tämän päällä oli tarkoitus pitää höyhenenkevyttä villatakkia, mutta hikoilin riittävästi ihan vain tässäkin.

Sitten kahvipöytään, jonka antimet ovat myös kotitekoisia. Vasemmalta lähtien ensimmäisenä on parmesankeksejä, sitten lihavoileipäkakku, kalakakku, täytekakku, siskoni leipomat taatelikeksit ja lopuksi sydänpiparit. Myös sydänpiparit saivat glitterihehkun päälleen kuten täytekakkukin.

Täytekakun ohje on Kinuskissan kirjasta, ja kakun päällä on ihan ensimmäistä kertaa vaahtokarkkikuorrute. Se oli todella helppokäyttöinen, tosin vaahtokarkkeja olisi varmaan pitänyt sulatella pidempään, sillä pinta jäi pesusienimäisen reikäiseksi. Eipä se paljoa koristeiden alta näkynyt.

6 comments

Tuota vaahtokarkkimassaa tehdessä tosiaan, hiukka pidempi sulatusaika ja sitten todella huolellinen vaivaus auttaa noiden ilmakuplien kanssa, valmiina tuota massaa myydään ainakin turun alueen prismoissa, värinä myös vaaleanpunainen

Pitää yrittää pidempää sulatusaikaa ja vaivausta ensi kerralla! Muutoin vaahtokarkkimassa oli todella kätevä materiaali.

Waude. Valloittavan ihana kauluspaita ja tuo siun oma mekko on todella yksinkertaisen kaunis. IHANA<3 herkutkin näyttää melekosen hyviltä. nam.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *