Joulu on taas

Joulu on taas

Olemme viettäneet melko väsynyttä joulua. Vaikka Einon vatsaoireet helpottivat (lehmän)maidottomalla ruokavaliolla ja 16. hammas helpotti loppuja kipuja, on riesanamme yhä sitkeääkin sitkeämpi flunssakierre. Olen sairastanut poikien kanssa koko joulukuun, ja nyt alkaa vähitellen tympäistä. Vilholla todettiin perjantain ja lauantain välisenä yönä korvatulehdus ja Eino alkoi yskiä aatonaattona. Yö meni yskiessä ja nukuimme aamuyöllä reilut kolme tuntia. Siitä sitten jatkettiin jouluun, joka ei – kuten arvata saattoi – mennyt erityisen leppoisissa tunnelmissa. Nämä kuvat on otettu aattoaamuna. Voitte kuvitella menon iltapäivällä, kun isompi ei ollut nukkunut lainkaan päiväunia ja pienempikin piti herättää kesken omiensa.

Einon joulusettiin kuului samistelupaita, jonka piirsin jonkun ennestään kansiosta löytyneen raglanpaidan kaavaa mukaillen saman tyyliseksi kuin viime vuonna ompelemani isoveljen paita. Punaiset housut ovat (muistaakseni) Jätti-Rätin joustocollegea, sekä paidassa että housuissa resorit on Noshin harmaata resoria. Housuissa on reisitaskut, jotka eivät juuri kuvissa näy. Einon vaatteet ovat kokoa 86. Vilhon ruskeat joustofroteiset housut leikkasin vapaalla kädellä Me&I-housujen avulla, mallina koko 110/116.

Harvahko kuusi on kotipihalta, pohjoisrinteestä. Ajaa asiansa, vaikkei ihan priima olekaan. Pitää nyt talvella karsia puita kauniiden kuusenalkujen ympäriltä, jotta saisimme vastaisuudessakin joulukuusia omilta mailta.

Viimeisenä vielä minun joululahjani, ruokapöytä. Näkyy tuossa vähän uusia verhojakin, mutta niiden ompelu ei ollut mikään suursaavutus – vaikka verhojen ompelu onkin ehkä maailman tylsintä puuhaa. Pöytä on mieheni tekemä, valkovahattua saarnea. Hän ei itse ollut tähän täysin tyytyväinen, sillä se ei ole oikeaa puusepäntyötä. Pöytä on siis tehty teollisesti, nurkissa on kulmaraudat ja ruuveja. Ajanpuutteen vuoksi se on sitten vain tällainen. Pöytä on kuudelle hengelle, eli sivuille mahtuu todellisuudessa kolme tuolia rinnakkain. Valkoiset tuolit ovat vanhan pöytämme tuoleja. Minä haluaisin tähän penkit, mies tuolit. Tuolit siis ilmeisesti tulevat joskus, sillä ne on jo suunniteltu ja ensimmäistä prototyyppiä on aloitettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *