Kierrätystä ja samistelua

Kierrätystä ja samistelua

Olen pitänyt sisarusten pukemista samanlaisiin vaatteisiin mielikuvituksettomuutena. Noh. Tässä sitä TAAS ollaan. Pojilla on nyt sitten lähes samanlaiset takit kevääksi. Molemmissa on sisällä oranssia tikkikangasta, välissä vatiinia ja päällä farkkua. Näihinkin kaikki tarvikkeet löytyivät ilmeisen loputtomista varastoistani. Olen ommellut tammikuussa jo lähes 10 metriä kangasta, eikä kaappi yhtään tyhjemmältä! Miten paljon sitä voikaan jemmata kangasta kotiinsa?! Tässä on vielä pitkä matka siihen, että kaikki kankaat mahtuisivat tuohon yhteen isoon vaatekaappiin.

Molemmat takit on tehty Ottobren Against the wind -kaavalla. Isompi on kokoa 116 ja pienempi 92. Molemmissa on kasvuvaraa, mutta ovat hyvin käytettäviä jo nyt. Pienemmän takin farkkukangas on kokonaisuudessaan vanhoista Vero Modan bootcut-farkuista ommeltu. Kangas oli vielä todella siistiä, sillä farkkuihin repesi reikä melkein uusina, enkä sitten paljoa käyttänyt niitä paikattuina. Toisesta lahkeesta tuli etu- ja takakappale, toisesta hihat ja huppu. Tuulilista tuli vyötärökaitaleesta ja takataskut oli tarkoitus käyttää sellaisinaan, mutta ne olivat liian isot.

Isompi takki on ommeltu (luultavasti) Jätti-Rätin joustofarkusta. Tikkikangas on ostettu kolmisen vuotta sitten Jätti-Rätistä ja sitä jäi yhä jäljelle. Makea kaksisuuntainen metalliketju on äitini ompelutarvikevaraistoista. Veikkaisin sen hankinta-ajaksi 80-90-lukua.

Oma operaationsa on taas näiden ikiliikkujien valokuvaaminen. Miten kukaan saa mitään järkeviä kuvia 1- ja 3-vuotiaista pojista?! Nyt kuulkaas parhaat vinkit kehiin! Herkuilla lahjominen ei ainakaan toimi, kuten näkyy 🙂

10 comments

Onpa kivat! Kontrastivärit toimii hurjan hyvin farkun kanssa, tosi pirteät takit! Against the wind on hyvä kaava, mä oon tehnyt sillä jo kolme takkia. Tosin se on ehkä vähän leveä mun makuuni, jos takkiin tulee vain ohut vuori. Mut peruskaavana tosi hyvä.

Olen tehnyt tällä aiemminkin pitkään käytössä olleen kevättakin. Tein unipussin tuosta tikkikankaasta ja silloin keksin tämän idean. Pienempi ei olisi takkia tarvinnutkaan, mutta isommalle ei ollut yhtään sopivaa takkia kevääksi. "Samalla vaivalla" syntyi kaksi 😀 (eli yhtä samalla vaivalla kuin kaksi lasta menee siinä kuin yksikin :D)

Hienot takit! Tuo oranssi sopii loistavasti värinä näihin. Minulla on vielä tuo kaava kokeilematta, täytyy kevääksi varmaan yrittää taas. 🙂

Todella hienot…ja trendit ja tyylikkäät
Ihana tuo oranssi tikkikangas ja farkku yhdessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *