Jäävuoria kolmessa koossa

Jäävuoria kolmessa koossa

Suunnittelin tämän kankaan syksyllä Vakka-Suomen työväenopiston kurssilla ja tilasin sitä kolmessa eri värissä villaneuloksena. Kuosin suunnittelu oli juuri niin vaikeaa, kuin olin ajatellutkin. Viimeisenä iltana ennen kurssin alkamista istuin keittiön pöydän ääressä epätoivoisena. Silloin 4-vuotias Vilho ilmoitti, että hän piirtää kankaaseensa jäävuoria.

Luonnollisesti nappasin Vilhon idean, ja siinä me sitten istuimme vieretysten piirtämässä jäävuoria. Kurssilla muutin luonnokseni ruutupiirrokseksi ja kotona tarkastin vielä kuvankäsittelyohjelmalla, että kuviot asettuvat tasaisesti kankaalle. Kuvio onnistui yli odotusteni, ja olen enemmän kuin tyytyväinen siihen!

Poikien villapaidat ompelin Ottobren Mr Bear trikoopaidan kaavalla, jota väljensin vähän. Isompi on koossa 122 ja pienempi koossa 98. Pääntielle laitoin tavallisen resorin, koska se ei kutita. Hihansuissa ja helmassa on joustoneuletta, joka tehtiin samasta langasta kankaan alkuun neulomisvaiheessa.

Tikkasin käänteet peitetikkikoneen ketjutikillä. Turkoosissa paidassa siepparilankana on sininen kreppilanka, näkyviin jäävä lanka on turkoosi. Laitoin siepparilangaksi kreppilangan, sillä se on paljon tavallista lankaa pehmeämpi.

Itselleni tein villamekon omalla kaavalla. Kaavan piirtäminen vaati moni vaiheita ja sovituskappaleita, mutta onnistui kuitenkin varsin hyvin. Nyt minulla on ainakin yksi ylhäältä edes melko hyvin istuva kaava! Villaneulos ei veny paljoa, mikä oli otettava huomioon kaavan mitoituksessa. Reunat kanttasin harmaalla resorilla samaan tyyliin kuin poikienkin paidat.

Tässä vielä helmikuisessa tihkusateessa otetut sovituskuvat! Myös punainen korvapipo on minun tekemäni. Tein senkin omilla kaavoilla, ja se on sopivankokoinen isoveljelle, jonka päähän se on siis mitoitettukin. Aika samankokoiset päät noilla kyllä alkaa olla, joten ei ole niin nuukaa, kuka mitäkin pipoa pitää. Pipossa on vuorina fleece, välissä on (ruma) trikoo, johon on ommeltu pul-kankaan paloista tuulisuojat korvien kohdalle, ja päällä 90-luvulta asti säilötty epämääräinen pehmoinen ja melko paksu sekoitekangas.

5 comments

Todella kaunis kangas ja aivan uskomattoman hienoja vaatteita olet siitä ommellut. Hienoa että noin suuritöinen ja ainutkertainen projekti onnistui niin hyvin.

Tämä sun kuosi on minustakin tosi kiva. Juurikin sen takia, että se sopii kaikille. Hienot vaatteet siitä teit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *