Kukkasukat ja prinsessahousut

Kukkasukat ja prinsessahousut

Harmaana päivänä ilman lisävaloa kuvatuista kuvista tuli vähän synkeitä, mutta ehkä kukkakuviot vähän edes piristävät? Sukat ovat siis Niina Laitisen Taimitarhan kukkasukat, jotka neuloin alkuvuodesta varsin hitaalla aikataululla. Nämä valmistuivat jo pari viikkoa sitten, mutta päättelyä siirsin huomiseen aika monta päivää.

Näistäkin tuli liian isot! Onkohan käsialassani jotain outoa, kun näistä kirjoneulesukista tulee ihan liian pitkiä. Koon pitäisi olla oikea, ja ympärysmitta onkin tällä kertaa ihan hyvä. Jalkaterä on kuitenkin parisen senttiä liian pitkä, samoin sukan varsi. En tykkää siitä, että sukka tulee melkein polven päälle. Se saisi jäädä muutaman sentin polven alapuolelle.

Ylhäältä katsottuna kolmas kuvio epäonnistui raitalangan vuoksi. Minun olisi pitänyt leikata langasta vaalea kohta pois. Tein näin nilkan kuviossa, jossa käytössä oli sama lanka. Myös kukkaraitojen välissä oleva pilkkukuvio on neulottu pätkävärjätyllä Nallella. Muutama virhekin näissä on, mutta kaikesta huolimatta näistä tuli paljon kivammat kuin joulukalenterisukista. Virheet eivät vaikuta sukat pituuteen kuin yhdellä kierroksella varren puolella.

Lanka: luonnonvalkoinen Novita Nalle ja pieniä jämäkeriä suunnilleen samanpaksuisia villalankoja
Puikot: 3 m, bambu

Veljentyttärelle ompelin syntymäpäivälahjaksi prinsessa legginsit ja vaaleanpunaisen tunikan. Tunikakangas näytti pakalla ihan kivalta, mutta vaatteena vaikuttaa yöpaidalta. Pakettiin se meni joka tapauksessa, koska meillä ei ole tuonkokoiselle tunikalle mitään käyttöä. Mieluisin lahja pikkuprinsessalle taisi kuitenkin olla mukana olleet Frozen-pinnit!

2 comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *