Lyhyt takki pitkällä kaavalla

Lyhyt takki pitkällä kaavalla

Tänään minulla on pitkästä aikaa ollut lähes toimelias päivä. Kaivoin jopa gradunikin esille! Olin jo luopunut toivosta hakemieni opiskelupaikkojen suhteen, koska sain kevään pääsykokeista vain varasijoja, ja tehnyt uudet suunnitelmat viimeiselle opiskeluvuodelleni. Tänään kuitenkin puhelimeen ilmestyi viestyi viesti:

Sinulle vapautui paikka varasijalta käsityökasvatuksen perusopintoihin. Ilmoitatko minulle viimeistään 4.5. otatko paikan vastaan. Jos en kuule sinusta tuohon mennessä, oletan, ettet ota paikkaa vastaan.

Aloitan siis syksyllä opinnot Raumalla. Tavoitteenani on joskus saada sekä käsityön että äidinkielen opettajan pätevyys. Nähtäväksi jää, saanko ikinä kumpaakaan! Onpahan tämän jälkeen jonkinmoinen pätevyys edes työväenopiston opettajaksi. Tosin ensi lukuvuoden kurssijärjestelyitä täytyy ehkä muuttaa, sillä koulu on Raumalla ja työpaikka Raisiossa. Saattaa tuottaa kohtuuttomasti vaivaa ehtiä Raumalta Raisioon arki-iltana.

No sitten näihin käsitöihin: sain tänä keväänä valmiiksi kaksi vuotta sitten aloittamani softshell-takin. Kaava oli todella sopimaton ja olen ommellut ja purkanut tätä moneen kertaan. Ei tämä hyvä ole vieläkään, mutta ihan käyttökelpoinen kuitenkin. Kangas on siis Eurokankaan softshellia ja kaava alunperin jostain vanhasta Modasta. Tätä on kuitenkin kavennettu paljon vähän joka suunnasta, hihoja on pidennetty ja aika monta muutakin kohtaa on muutettu. Helmaan lisään vielä jossain vaiheessa kuminauhan stopparisäädöillä. Otin tämän nyt kuitenkin jo käyttöön, sillä se on lojunut keskeneräisenä työhuoneessa jo kaksi kevättä ja kaksi syksyä.

Ompelin varastoista pois myös Murun kissaneuloksen. Siitä tuli huppari koossa 122 hyväksi havaitulla kaavalla. Olen koittanut ommella kangaskaapista jemmakankaita pois, sillä haluaisin ison kaapin pois huonetta täyttämästä. Melko epätoivoiselta tämä projekti kuitenkin tuntuu. 28 metriä kangasta olen ommellut tänä vuonna, mutta todella poistumaa kangaskaapista on tapahtunut vain 21 metriä, sillä olen muutaman kerran sortunut kangasostoksille. Esimerkiksi tuo takki ei ole mukana ommelluissa metreissä, sillä sen ompelun olin aloittanut jo kaksi vuotta sitten. Olen laskenut näihin metreihin vain ne kankaat, jotka ovat olleen kankaan muodossa työhuoneen kaapissa.

2 comments

Onnea opiskelupaikasta! Takista tuli minusta oikein kivan näköinen, kannatti tehdä loppuun 🙂

Onnittelut opiskelupaikasta. Minusta takista tuli ihan kiva.
Tuuppas käymään Aurinkokujallakin ja osallistu arvontaan.
Hyvää alkanutta viikkoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *