Vauvalahja vieraalle ja mintunvihreää omalle murulle

Vauvalahja vieraalle ja mintunvihreää omalle murulle

Ompeluryhmässä on tänä vuonna ommeltu vauvalahjoja toisille ryhmäläisille. Itse valitsin lahjan saajaksi vauvan, jonka laskettu aika oli oma syntymäpäiväni 19. toukokuuta. Koitin vähän seurata saajan äidin omia ompeluksia ja instakuvia, jotta saisin jonkulaisen mielikuvan hänen tyylistään ja mieltymyksistään. Toivottavasti onnistuin!

En tehtävään lupautuessani tiennyt, olenko tekemässä vaatetta tytölle vai pojalle vai kummalle tahansa. Jos olisin tiennyt etukäteen, olisin ehkä valinnut helpon tien ja valinnut listalta poikavauvan odottajan. Kaapissa on sattuneesta syystä enimmäkseen pojille sopivia kuoseja ja värejä. Tämä tulokas osoittautui kuitenkin tytöksi, joten tein pienen kesäsetin tytölle. Vaatteet näyttävän Ottobren tyyliin valtavan leveiltä, toivottavasti pieni ei ihan huku näihin!

Paidan ja housujen kaavat ovat tämän kesän Ottobresta, tossut on tehty omalla kaavalla. Pienensin tossukaavani vauvakokoon. Toivottavasti ne ovat hyvät, lähipiirissä ei ollut sopivan pieniä jalkoja, joten en voinut sovittaa näitä kenelläkään. Housuihin lisäsin säädettävän vyötärön, sillä vauvat voivat olla kovin erikokoisia.

Paita on Viljamin jerseytä, shortsit ohutta joustamatonta collegea. Tossut ovat nahkaa.

Joku aika sitten valmistui myös mintunvihreä setti Vilholle. Sovituskuvat epäonnistuivat, ja melkoisen epäonnisia nämä vaatteet muutenkin ovat olleet. Paitaan tuli hiekkalaatikkotahra ensimmäisellä käyttökerralla. Poistin tahraa Vanishilla ja sappisaippualla, pesin paidan kerran käsin ja kolme kertaa pesukoneessa, ja tahra näkyy yhä – ei häiritsevästi mutta näkyy silti.

Housut menivät rikki toisella käyttökerralla. Niihin ilmestyi reikä reiden sisäreunalle laivareissun alussa. Se saa luultavasti kuitenkin paikattua melko huomaamattomasti. Mitään näyttävää paikkaa tai taskua sen päälle ei voi laittaa, koska reikä on niin hankalassa kohdassa. Kyllä taas on ollut ilo ommella lapsille… Paidan kangas on tullut Viljamin puodin yllätyspussista ties kuinka kauan sitten, housujen kangas on Kankaamosta ostettua glittercollegea, johon Vilho ihastui käydessämme Raision liikkeessä joskus huhtikuussa. Housuissa on  myös yksi musta takatasku.

1 comments

Super suloinen vauvasetti <3! Harmitus, mitä kaikkea tuolla pojan setille onkin ehtinyt sattua. Hieno se on joka tapauksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *