Yhdistelmävaunujen verhoilu

Yhdistelmävaunujen verhoilu

Tämä on ollut yksi ikuisuusprojekteista, ja se olisi jäänyt varmasti ikiajoiksi keskeneräiseksi, ellei syysvauvaa odottava ystäväni olisi innostunut näistä vaunuista. Aloitin verhoiluprojektin jo odottaessani Einoa kolme vuotta sitten. Vanhat kankaat haisivat varastolle ja vanhalle talolle. Minua inhotti jo pelkkä ajatuskin siitä, että lapseni mahdollisesti joskus nukkuisi niissä – edes silloin tällöin.

Suurimman ongelman aiheutti rungon sininen väri. En halunnut sinisiä vaunuja. Näin jälkiviisaana voisin todeta, että olisi vaan kannattanut valita jotain runkoon sopivaa kangasta. En kuitenkaan valinnut. Tein vaunujen sisäosat Tuokion vihreästä Naapurit-kankaasta, jota minulla oli vähän jäljellä silloisten olohuoneenverhojen jäljiltä. Päälliset tein suklaanruskeasta enstexistä, jota ostain Jätti-Rätistä. Kuomuun ompelin ylös valkoiset tereet ja alimpaan saumaan heijastintereen. Ikäänkuin olisin ikinä oikeasti aikonut käyttää näitä vaunuja. Meillähän oli jo tuolloin vallan mainiot Crescentin yhdistelmät, jotka olimme ostaneet uutena esikoiselle, mutta täytyyhän sitä jokaisen yhdet yhdistelmävaunut verhoilla, eikö?!

Purin siis kappaleiksi kaikki osat, joiden käyttötarkoituksen osasin arvata. Kuvissa näkyvien osien lisäksi tein ratasosaan jalkapeitteen ja ”tuulensuojapehmusteen”. Ratasistuimessa on kevyt toppaus ja kaikki kankaat kuomua lukuun ottamatta ovat irrotettavissa helposti. Kuomun kankaan ompelin käsin paikoilleen, sillä alkuperäinenkin oli ommeltu kiinteästi kehikkoon. Muutamia kiinnitysniittejä jouduimme korvaamaan ruuveilla. Uusimatta jäi mm. toppapussi, joka meillä ei ikinä ollut käytössä. Sekä istuimeen että vaunukoppaan saa kiinnitettyä myös erilliset vyöt, jotka nekin ovat ilmeisesti alkuperäiset mustat.

Vaunukopan suoja kiinnitty neppareilla. Minulla ei ole aavistutakaan, miten se alunperin oli tarkoitus tuohon kiinnittää, mutta päätin helpommaksi toteutustavaksi nepparit. Laatikosta löytyi sopivasti tummanruskeita anorakkineppareita.

Uskon, että näistä tulee ihan sievät, jos ja kun ystäväni maalaa rungon ja korjaa kuomun mekanismin, joka on vähän löysä. Itse olen tyytyväinen jo siihen, jos näissä joku toinen viitsii vielä lastan nukuttaa. Mitään edustusvaunuja näistä ei koskaan enää tule!

Ja koska se kuitenkin kiinnostaa teitä, tässä vielä tietokoneen uumenista löytyneet kännykkäkuvat alkuperäisistä vaunuista:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *