Puuvillaa hellepäiviin

Puuvillaa hellepäiviin

Ostin paitakankaan jo joskus kesäkuussa ensimmäisten helteiden aikaan. Paidat jäi kuitenkin ompelematta, koska gradu. Kaavat on muokattu kesän 2016 Ottobren mallista. Pidensin hihoja jonkin verran ja valitsin koon tällä kertaa mittojen mukaan. Pienemällä on koko 104 ja isommalla 128. Tein yhden kauluspaidan tuossa aiemmin, mutta se oli liian pieni isommalle ja liian suuri pienemmälle. Nyt vahingosta viisastuneena otin tarkat mitat ja pidensin hihoja ainakin neljä senttiä! Kankaat ovat Jätti-Rätistä, ja tarkoitukseni oli tehdä paidat, joissa voi rauhassa rymytä pitkin kotipihaa hellepäivinä ilman vaaraa ihon palamisesta.

Pienellä autofanilla on paidassaan auto- ja sieninappeja, jotka ostin joskus muutama vuosi sitten Riemulin kivijalkakaupasta. Isommalla on paidassaan erivärisiä pyöreitä nappeja, luultavasti samasta paikasta hankittuja.

Keväällä tai alkukesästä blogeissa pyöri myös haaste, jossa piti tehdä jotain jokaisesta käsityökirjasta, jonka omistaa. No, pääsin nyt ensimmäiseen. Isomman pojan housut on siis tehty Olipa kerran housupuntti -kirjan ohjeella. Aika monta korjauskierrosta jouduin tekemään, mutta kyllä nuo nyt ihan hyvät pihapöksyt ovat. Materiaalina käytin isäni vanhan erittäin ohuen farkkupaidan. Ompelin nappilistan suoralla ompeleella osan matkaa kiinni, jotta toinen lahje ei lähtisi aukeamaan. Pienemmän pöksyt tein saman paidan hihoista. Ne onnistuivat selvästi paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *