Tunika pienellä jujulla

Tunika pienellä jujulla

Tällä kertaa mietin useampana iltana, millaisen tunikan haluaisin itselleni tehdä. Olen käyttänyt himmelitunikaani niin paljon, että se alkaa jo nukkaantua. Se siis kiertää pesusta päälle ja päältä pesuun aivan kuin Vilhon Ryhmä hau -paita! Ihan yhtälaista suosikkia tästä ei varmastikaan tule, sillä kangas ei jousta yhtä paljon kuin aiemmat joustocolleget, joista olen tällä kaavalla tehnyt vaatteita. Tunika jäi siis aavistuksen verran ahtaaksi.

Suunnittelu lähti liikkeelle noista lörppötaskuista, joita on minunkin tehnyt jo pidempään mieli kokeilla. Yhdistin ne kuitenkin luottokaavaani, vaikka näistä on joku valmiskin kaava jossain lehdessä ollut. Lisäksi tein raglansaumaan valenappilistan ja alavaraan valitsin kuviollisen kankaan.

Kaavan pohjana on Ottobren Friday Evening, ja kankaat ovat Noshin ja Kangaskapinan. Tosin Noshin kankaan sain ompeluryhmän joululahjavaihdossa. Jätin tämän tunikamittaiseksi, sillä en juuri ole käyttänyt mekkoja viime aikoina. Tämä käy nyt kuitenkin leggarien ja farkkujen kanssa. Voisi olla myös aika hauska, jos tämän kaveriksi tekisi minihameen tuosta kuviollisesta kankaasta.

Tämä olikin viimeinen vuoden 2016 vaate. Olen kirjannut viime vuoden ompelukset suurimmalta osin muistiin ja olen listaukseni mukaan ommellut vuoden 2016 aikana 70 metriä kangasta. Kaapista kangasta on hävinnyt noin 32 metriä. Kovin vähän se on suhteessa ommeltuihin metreihin, mutta enemmän kuin vuosi sitten. Silloin jäin reilut 3 metriä miinukselle. Tosin ommeltuja metrejäkin oli silloin kirjattuna vain 34, mikä tuskin pitää täysin paikkaansa. Tänäkin vuonna jätin sellaisia kankaita kirjaamatta, jotka ompelin välittömästi niiden ostamisen jälkeen, sillä kirjanpitoni ensisijainen on tarkoitus saada kangasvarastot pienenemään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *