Okraa ja oranssia

Okraa ja oranssia

Verson puodin ompelukerhon yllätyspaketista paljastui tällä kertaa hopeanhohtoinen Sielulintu-joustocollege. Arvailuja kankaasta heiteltiin ompeluryhmissä heti. Erikoispainatus ja korkea metrihinta viittasivat monien mielestä hopeapainatettuun Sielulintuun. Näistä vinkeistä rohkaistuneena päätin viime tipassa tilata paketin itselleni. Yllätys ei siis ollut suurikaan, kun paketista sitten tosiaan paljastui hopeanhohtoista Sielulintua. En ole tilannut tätä kuosia aiemmin, enkä ole edes ollut siihen erityisen ihastunut, mutta hopeanhohtoisena se on kyllä aivan huikea!

Päätin heti, että ompelen tästä jotain erityistä. Olen jo jonkin aikaa haaveillut collogejakusta, joka olisi samaan aikaan sekä siisti että mukava päällä. Tästä tuli nyt ehkä astetta hienostuneempi kuin suunnitelmana oli ollut, mutta kaapistani puuttui musta jakku kokonaan, joten siinä mielessä tämä oli perusteltu valinta malliksi.

Jakku on ommeltu 2000-luvun Burdan kaavalla, jolla olen ommellut liki 17 vuotta sitten suosikkivillakangasjakkuni. Alkuperäisessä kaavassa ei ole kauluksia, joten muokkasin kaavaa kaulukselliseksi. Koska Sielulintua oli vain 60 cm, jouduin pidentämään hihoja mustalla joustocollegella. Tein hihoihin myös valenappilistat koristeeksi. Jakku on kuvattu vasta kummipojan ristiäisten jälkeen, joten siinä näkyy jo vähän käytön jälkeä.

 Jakun kaveriksi ompelin Noshin ihanasta luomutrikoosta paidan Ottobren (5/2013) kaavalla. Jouduin vähän muokkaamaan yläosaa, enkä ole siihen vieläkään täysin tyytyväinen, mutta kaava oli silti yllättävän hyvä. Yleensä en pääse näin vähillä muokkauksilla! Tein myös jakkuun sopivan puolihameen joustocollegesta. Sen kaava löytyi myös vanhojen kaavojeni joukosta.

Joulukuussa tuli myös neulottua näihin väreihin sopivat villasukat, Taimitarhan joulukalenterisukat. Näissä on lankana Seitsemän veljestä ja puikot kokoa 3,5. Pohjaväri on musta ja väriraidat ovat itse kasvivärjäämistäni langoista. Tummanruskea on saanut värinsä porkkana-punajuuri-punasipuli-liemestä ja vaaleammat sipulinkuorista.Värit ovat ihanat! Yllättävän paljon oma käsiala on muuttunut vuodessa. Viimevuotisista sukista tuli aivan valtavat, nämä ovat lähes ahtaat! Olen kuitenkin nyt neulonut paljon enemmän kuin aiemmin, ja käsialani on tiukentunut todella paljon. Näihin olisi voinut jopa lisätä raidan, kun viimevuotisista jätin yhden raidan pois.

1 comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *