Metallia!

Metallia!

Olen rämpinyt syksystä asti läpi käsityökasvatuksen puu- ja metalliopintoja. Suurimpia ongelmia ovat laitteet, opetuksen taso ja koulun sijainti. Tehtäviä on paljon, laitteiden käyttöön ei perehdytetä kunnolla ja koulu on 75 kilometrin päässä kotoa. En siis huvikseni lähde ajelemaan koululle vain katsoakseni, onko tarvitsemani kone vapaana. Lisäksi koulun teknisentyön tilat menivät joulukuussa remonttiin. Käytännössä en siis saa tehtäviä tehtyä.

Metallityöt olen onneksi saanut nyt tehtyä. Ensimmäinen harjoitustyöni oli metallinen himmeli, joka oli vaikeustasolta suunniteltu peruskoulun neljännelle luokalle. Tykkään näistä kovasti, vaikken olekaan saanut niitä kotiin lopulliselle paikalle. Toinen roikkuu siis yhä takan kyljessä, toinen on takan päällä odottamassa sopivaa paikkaa.

Toinen harjoitustyöni on peruskoulun seitsemännelle luokalle soveltuva. Tein siis meille pihavalaisimet, joita ei kuitenkaan vielä täksi talveksi saatu pihalle, koska maa ehti jäätyä ennen näiden valmistumista! Hitsaaminen oli yllättävän hauskaa, mutta ei minusta mitään metallimiestä ole silti tulossa. Voisin kuitenkin hyvin kuvitella tekeväni jotain tällaista vielä uudestaankin.

Lamppujen alaosassa on piikki, jonka on tarkoitus pitää lamppu tukevasti maassa.

Metalliputki on sahattu viistoon poikki ja hitsattu uudelleen kiinni. Putken päähän on hitsattu metallinpala ja alareuna on leikattu pois rälläkällä. Näin saatuun koloon on sitten kiinnitetty led-valo, jonka johto kulkee putkesta maahan. Lamppu on noin metrin korkea, ja näillä on tarkoitus valaista etupihamme jalkakäytävät. Tyylikästä, eikö?

Kolmas harjoitustyöni on korutyö, jolle ei asetettu erityisiä vaatimuksia. Nämä korut on leikattu kuparilevystä. Leikkasin siis ensin palat, vasaroin niihin muodon ja tekstuurin ja lopuksi hioin vähän reunoja.

Puutyöt odottavat vielä tekijäänsä. Puulaatikot odottavat hiontaa ja maalausta, sorvaustyö ontelosorvausta. Sorvaus oli kyllä viho viimeistä hommaa, kun itsellä ei ollut oikein hajuakaan, mitä olin tekemässä. Mutta kaipa sekin on jollain keinolla tehtävä loppuun, jotta saan kurssista merkinnän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *