Kierrätysfarkkua arkeen

Kierrätysfarkkua arkeen

Esikoinen aloittaa ensi tiistaina, eli ylihuomenna, eskarin! Mun piäni! Kävimme siis jo aiemmin tällä viikolla kirjakauppaostoksilla, sillä Vilho ilmoitti tarvitsevansa uuden kalenterin. Suomalaisesta kirjakaupasta löytyikin sopiva pupukalenteri ja sen kaveriksi ostimme Stabilon paketin, jossa oli neljä lyijykynää, kumi ja teroitin. Penaalia suunnittelimme yhdessä ja päädyimme tällaiseen kahden sauman penaaliin, johon aplikoin värikyniä. Vetoketjun Vilho valitsi itse, farkku on isänsä vanhoista housuista ja sisäkangas Marimekkoa. Samasta kankaasta olen aikoja sitten tehnyt Vilholle paidan, joka on aivan ehdoton lempipaita.

Koska penaali olikin aika hauska ommeltava, tein niitä saman tien kolme! Yksi näistä menee vanhempainyhdistyksen arpajaisiin, yhden otan itse käyttöön.

Ja sitten viimeisenä se perinteistäkin perinteisempi ompelus näin elokuussa. Kerhotossut. Vilholle suunnittelin uudet tossut, jotka eivät kuitenkaan saavuttaneet suurta suosiota. Vienona toiveena nimittäin esitettiin, että seuraavat voisi taas olla ”ne tavalliset”. Kolme kertaa muokkasin mallia, mutta ilmeisesti se on vain tämä malli, joka ei ylipäänsä miellytä häntä. Ihan kivasti ne kuitenkin näyttävät istuvan jalssa, eivätkä kuulemma tunnu pahoilta. Tuota 6-vuotiasta alkaa kyllä olla todella vaikea miellyttää! Nämäkin on kierrätysfarkusta ommeltu, sisällä on puuvillaa ja pohjalla nahkaa.

EI-NOU sai omat tossut nimikoituina. Näiden oli tarkoitus päätyä Roosanauha-huutokauppaan – en muista minä vuonna – mutta ne jäivät keskentekoisina pyörimään laatikoihin. Kun Eino näki isoveljen tossut, hän alkoi kysellä itselleen uusia tossuja. Olin kesällä siivoillessani löytänyt näiden tossujen kaikki osat, joten näytin keskentekoiset tossut Einolle ja kysyin, tykkäisiköhän niistä. Tossut sopivat Einolle, joten tein ne valmiiksi. Aika iloiset, eikö? Ja mikäpä sopisi tekstinäkään paremmin tahtoikäiselle Einolle, jonka yleisin vastaus kaikkeen on Ei.

 Nyt jäämme sitten jännittämään, minä ja pojat, tiistaita ja uudenlaisen arjen alkua! Hui!

Arjesta muistuikin mieleen opistotunnit! Syyskuun alussa kahtena viikonloppuna on ompelun perusteet Raisiossa ja sen jälkeen alkaa Maskussa lastenvaatekurssi! Kummallekin kurssille mahtuu vielä mukaan

1 comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *