Kukkasukat

Kukkasukat

Netti tuntuu nyt olevan pullollaan kukkasukkia, ja olihan minunkin sitten lopulta sellaiset tehtävä. Ohje ”alkuperäisiin” sukkiin löytyy täältä. Sen silmukkamäärä ei kuitenkaan sopinut käsialalleni. Lisäksi halusin tehdä sukat ohuemmasta langasta, eli tässä tapauksessa Novitan Nallesta. Nämä sukat onkin neulottu 60 silmukalla ja 2,5 mm:n puikoilla ja kuvionkin muokkasin omaan silmukkamäärääni sopivaksi.

Vaikka kuviot pelkässä varressa ovat käytön kannalta järkevä ratkaisu, halusin omiin sukkiini kukkia varpaisiin asti. Teinkin kuvioinnin niin, että yksi kukka asettuu jalan päälle kärkeen. Lisäksi jatkoin kukkakuviota ensimmäiselle ja neljännelle puikolle niin, että pohjan kuvio ei kävellessä näy kuin kantapään kiilakavennuksessa. Näin sain reunimmaisten osittaisten kukkien kokoa kasvatettua sen verran, että ne tunnistaa kukiksi.

Kokeilin näihin aivan ensimmäistä kertaa tikapuutekniikkaa, jonka tekemiseen löytyy paljon ohjevideoita Youtubesta. Odotin jotain kauhean hankalaa ja työlästä tekniikkaa, mutta tämä olikin helppoa! Tein tikapuusilmukat nurjina, sillä siten ne oli minusta helpompi erottaa oikeasta puolesta, varsinkin kun neuloin näitä telkkaria katsellessa! Ohjeita tikapuutekniikkaan löytyy runsaasti, mm. täällä on yksi.

Osa kukista on helposti tunnistettavissa alkuperäisestä mallista, mutta osan piirsin kokonaan uusiksi Photoshopissa. Ihan täydellinen kuviointi ei minusta ole vieläkään, mutta näistä on silti tullut uudet lempisukkani.

Aivan kivuton prosessi ei ollut. Alkujaan minun oli tarkoitus neuloa nämä joululahjaksi, mutta ensimmäinen sukka oli niin iso, että se olisi mennyt lapsen piposta! Purin sen ensimmäisen kukkakierroksen jälkeen ja ryhdyin piirtämään kuviota uusiksi vähän pienemmälle silmukkamäärälle. Koska joulu alkoikin jo olla ohi, tein ohjeen omalle koolleni. Silmukkamäärän vähentämisen lisäksi vaihdoin myös puikot pienempiin. Näistä tulikin lopulta oikein hyvä tiheydeltään ja tikapuutekniikan ansiosta myös kivasti joustavat. Toki näin jälkikäteen tekisin tikapuusilmukoita vähän tiheämpään, sillä nämä tuppaavat nyt välillä tarttumaan varpaisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *