Pieni neulepuku

Pieni neulepuku

Kaikki alkoi Lankabaarin alelaarista. Löysin sieltä kaksi kerää vaaleankeltaista Dropsin Baby Merinoa 2 euroa kipale. Olihan ne pakko sitten kerätä mukaan.. Varsinkin, kun kotoa löytyi jo ennestään 3 kerää samaista lankaa turkoosinsinisenä.

Tuijottelin keriä aikana ja soitin sitten äitille: ”Onko ihan hullua tehdä ihan pikkuinen villatakki?” Ei kuulemma ollut. Aloin heti käydä läpi käsityölehtiäni ja lopulta löysinkin sievän potkupuvun ohjeen, josta sovelsin neuletakin.

Rinnustan patenttineule vei kuitenkin lankaa enemmän kuin olin odottanut, ja lanka loppuikin kesken. Purin hupun kertaalleen ja neuloin sen tavallisena joustoneuleena. Lopulta tarvitsin lankaa vain nappilistaan. Tietenkään yksikään lankakauppa Turussa ei enää myynyt kyseistä lankaa ainakaan vaaleankeltaisena, joten taas piti pohtia, mitä keskeneräisen takin kanssa tehdään. Päätin lopulta jättää takkiin hupun ja neuloa nappilistan sinisellä langalla.

Lopulta minulla oli vähän hassun näköinen kaksivärinen neuletakki.. Ei siinä sitten auttanut muu kuin neuloa siihen sopivat haalarit 🙂 Tein siis sinisellä langalla villatakille kaveriksi neulehaalarit. Koska keltaista lankaa ei ollut enää senttiäkään, laitoin haalareihin samanlaiset keltaiset napit kuin takissakin, jotta ne näyttäisivät jollain tapaa yhtenäisiltä. Lopuksi tein vielä kolme pompulatupsua villatakin huppuun.

Jäljelle jäi vielä melkein kokonainen kerä sinistä lankaa, josta ajattelinkin tehdä vielä villasukat, tumput ja mahdollisesti myssynkin. Sitten on ihan täysin setti koossa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *