Joulunäpertelyjä

Joulunäpertelyjä

Pääsin aloittamaan lahjaompelukset vasta joulunalusviikolla. Vähän meinasi mennä kiireeksi noiden kanssa, mutta lahjaksi tulevat pääsivät kyllä ajoissa paketteihin. Ensimmäisenä oli vuorossa applikoidut collegehousut anopille. Olin saanut kankaan näitä varten jo vuosi sitten, mutta aikaa ei ompelulle ei ollut löytynyt.. Noh, näin joulun alla sitä tunnetusti on riittämiin 😉

Pöllöapplikoinnin idea taisi tulla Vilhon bodysta ja värit äidin varastoista löytyneistä paloista. Repäisykangasta käyttämällä applikointi on vain niin ihanan helppoa!

Pöllöhousujen valmistuttua aloitin kummipojan oloasusetin ompelun. Kuten arvata saattaa, ongelmia oli luvassa.. Saumuri kenkkuili minulle, Vilho ei osannut nukkua saumurin nakutuksessa kuin päiväuniaan, eikä toisaalta jaksanut katsella, kun äiti ompeli…

Kaksi iltaa ja yksi aamupäivä settiin lopulta tuhraantui, suurimmaksi osaksi vain purkamista ja korjausta. Nurjalta puolelta varsinkin paita on sen näköinen, ettei paljoa kannata esitellä 😀 Ilmeisesti multa on tuon saumurin asetuksissa jotain opittavaa, sillä collegea kone ompeli kuin unelma, trikoota valtavien taistelujen saattelemana. Setin housut ovat siis (Nanson) collegea ja paita interlocktrikoota. Kaavat tähän settiin löytyivät Ottobre-lehdestä. Joulupäivän vierailulla oli ihana nähdä kummipojalla omatekoinen setti päällä, vau! Kyllä se kuitenkin oli kaiken vaivan arvoinen!

Joulunviettoon lähtiessämme nappasin mukaan ihanaiset sydänvelourit. Piirsin kaavat aatonaattona, leikkasin kankaat ja saumuroin (äitini saumurilla) paidan lähes valmiiksi. Äidin ompelukone oli ollut korjauksessa, ja minun piti odottaa, että veljeni tuo korjatun koneen mukanaan. Kone saapuikin paikalle vasta jouluaattona, joten jouluinen oloasu jäi valmistumatta jouluaatoksi.

Joulupäivän aamuna ompelin kuitenkin tikkaukset paitaan ja applikoinnin housuihin, jonka jälkeen ei tarvinnut kuin huristella saumurilla pöksyt kasaan, ja Vilho sai herkullisen sydämellisen asun joulupäivän iloksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *