Giraffihuppari

Giraffihuppari

Tämä malli olisi ehkä sopinut paremmin johonkin rauhallisempaan kankaaseen, tähän kaikki hienot tikkaukset katoavat täysin. Ehkä hihat edes olisi voinut tehdä yksivärisestä..? Varastossani oli kuitenkin vain Jättirätistä hankittua yksiväristä collegea, ja kokemuksesta tiedän, että kyseinen kangas on järjettömän nyppyyntyvää. Kirahvihousut menivät ihan kamaliksi jo ekassa pesussa. Okei, ei ehkä normaalilla mitta-asteikolla ihan kamaliksi, mutta mä olen vähän kranttu näissä jutuissa.

Kaava on Ottobresta (4/2007) ja koko 92. Ehkäpä se on syksyllä vähän sopivamman kokoinen 🙂 Reikätaskut olivat yllättäen melko yksinkertaiset. Tikkaukset tein varmuuden vuoksi ompelukoneella tuki(repäisy)kankaan avustuksella. Hupun ja taskujen sisäosat ovat Eurokankaan ruskeaa trikoota, vaaleansininen resori Jättirätistä ja vaaleanpunainen mummulta. Minusta tuo vaaleanpunainen piristää koko paidan! Se oli valtavan hyvä valinta. Tikkasin huppua ja taskujen reunoja kaiken saumurilla ja käytin ensimmäisen kerran jotain muuta kuin valkoista tai mustaa lankaa! Peitetikki toimi täysin moitteettomasti tällä kertaa. Olisikohan syynä 1-vuotias apulainen vai overlock-lankojen ja neulojen käyttö?

Jos jollain on muuten tietoa, mistä saisi ostettua oikeita overlock-neuloja, niin kerropa minullekin! Sain koneen mukana yhden paketin Inspiren overlock-neuloja, mutta ne kuluivat jo harjoitusvaiheessa lähes loppuun… Tavalliset ompelukoneneulat ovat noin millin overlock-neuloja lyhyempiä, eivätkä ne toimi ihan täydellisesti (5 tuntia säätöä, 1 tunti ompelua).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *