Piparikukkia takissa

Piparikukkia takissa

Nyt saa syksy tulla ihan koska vain, me ollaan valmiita 🙂

Pähkäilin aikani tätä välikausiongelmaa. Viime vuoden kokemuksesta viisastuneena totesin, ettei välikausipuvun tekeminen ole mitään avaruusfysiikkaa.

Tämän takin päällyskangas on tällä kertaa pul-kangasta eli kansankielellä kestovaippakangasta. Takki on huppua lukuun ottamatta vuoritettu tikkikankaalla, hupussa on interlocktrikoota sisäpuolella.

Malli on Ottobren Reindeer Safari eli sama kuin retropöytäliinatakissa. Tämä on kuitekin tehty vähän väljempänä kokoon 98. Hihat ovat koosta 92, sillä Vilho tuskin on kasvanut ulos koosta 92 vielä keväälläkään.

En aikonut valita kuosiksi ruskeaa piparikukkaa vaan olisin halunnut tämän kuosin turkoosina versiona oransseilla kukilla. Mutta koska turkoosi oli myyty loppuun, vaihtoehdoiksi jäivät tämä ja Sampsukan oravakangas. Vierastin kuitenkin ruskea-keltaista väritystä, sillä viimevuotinen pukukin oli tämän värinen. Valinnan tekivät lopulta äitini ja mieheni, jotka molemmat olivat ruskean piparikukan puolella. Teen tähän vielä haalarin tai housut, jotka tulevat osittain viimevuotisen puvun kankaasta ja osittain tästä samasta.

7 comments

Ostin 80 cm piparikukkaa. Jos ei meinaa huppua tehdä, niin puoli metriä riittää kevyesti. Hihat ja miehustan palat tulevat helposti rinnakkain ja vielä jää vähän ylimääräistäkin. Tuosta mun palasta jäi reilusti jäljelle, mutta teen myöhemmin takkiin sopivat kaksiväriset housut/haalarit, joihin käytän sitten toivottavasti lopun kankaan.

Paljonko tuohon meni kangasta? Piparikukkaa siis. Mulla on jemmassa puolen metrin pala pulia, pähkäilen tässä että riittäisiköhän 92 cm takkiin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *