Karkkihame

Karkkihame

Tilasin Pastel Polkan Noshilta sillä ajatuksella, että tekisin siitä itselleni hameen. Kangasta oli 50 cm. Ompelin kankaan ensin renkaaksi. Sitten viistosin toisen reunan. Asettelin sitä mekoksi päälleni, mutta se oli ihan tyhmännäköinen. Otin pätkän resoria ja ompelin se yläreunaan. Resori oli liian löysä, ja koko viritys tippui päältäni. Leikkasin resorin pois, lyhensin sitä ja ompelin uudelleen. Ihan hirveä.

Ompelin alareunan kiinni ja mekosta tuli haaremihousut. Aina vain paheni. En menisi siinä edes pihalle kitkemään rikkaruohoja. Asettelin housuja päälleni niin, että vedin lahkeet ihan ylös. Toimisiko se näin? Jalkojen väliin jäi lörpöttämään pidempi ”mekko”, sivuilla näytti ihan hyvältä. Sitten syntyi ajatus pallohameesta. En ollut koskaan tehnyt tällaista, mutta muistan sellaisen pääpiirteittäin lapsuudestani.

Kaivoin kaapista ohuenohutta läpikuultavaa valkoista trikoota ja leikkasin siitä summittain suht työistuvan  hameen. Leikkasin haaremihousujen lahkeet pois ja ompelin pallohameen helman kiinni valkoisen alushameen helmaan. Alushame on noin kolmanneksen pallohametta lyhyempi. Koska leveyttä oli pallokankaassa reippaasti enemmän, ompelin taitoksen sinne ja toisen tänne. Lopuksi hurautin alushameen yläreunan kiinni resoriin niin, että päällisen ja alushameen helmojen saumavara jäi hameen sisälle.

Vautsivau! Tästä tuli melkoisen herkku hame! Sen saa päällä joko siveän lähes polvimittaiseksi, kun resorin jättää lantiolle tai minihameeksi, jos resorin vetää vyötärölle. Kumpikin toimii. Kaveriksi löysin Prisman löytölaarista Voguen 40 denierin sukkiksia karkkiväreissä. Kai yli kolmekymppinen perheenäiti voi tällaisessa vielä kulkea…?

1 comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *