Perintökaunotar

Perintökaunotar

Tämä kaunis poljettava ompelukone kotiutui meille viime viikolla. Se on ollut varastossa jo pitkään, 3 vuotta. Tämä on isovanhempieni perintöä, ihastuin siihen ensinäkemältä. Rakastuin myös pieniin kangaspuihin, mutta niitä en tilanpuutteen vuoksi voinut silloin ottaa. Nyt ajatuksena on etsiä jostain pienet kangaspuut, kun tänne nykyiseen kotiin sellaiset ehkä jonnekin mahtuisivatkin.

Onhan tällainen sisustuselementtinäkin ihan kiva, mutta minulle ensiarvoisen tärkeää on toimivuus – ja tämähän toimii! Vähän jouduin kaivelemaan ja kyselemään tietoja, mutta kiitos ihanan ompeluryhmäläisen löysin lopulta alalangan puolan ja sain koneen yritys ja erehdys -taktiikalla langoitettua.

Tarvikelaatikko tästä puuttuu ja suojakotelo on pahoin rikki, mutta muutoin tämä vaikuttaa ihan ehjältä. Paljon tässä on säätöjä, joiden tarkoitus on täysin hämärän peitossa. Mitään vuosilukuleimaa en ole tästä löytänyt, mutta olisi hauskaa tietää, minkä ikäinen kone on kyseessä.

Illalla laittaessani poikia nukkumaan yhteiseen huoneeseensa (kyllä! myös pienempi muutti nyt lastenhuoneeseen) huomasin, ettei imetystuolissa oleva tyyny sopinut sisustukseen pätkän vertaa. Sirkuspuuvillaa oli vielä suikale jäljellä, ja se riitti juuri sopivasti yhteen (ehkä jopa toiseenkin) tyynyliinaan. Ja luonnollisesti tyynyliina piti ommella uudella vanhalla ompelukoneella!

5 comments

Kaunis, kaunis, kaunis! Vähän toista kun mun uusi vanhaan henkeen muka tehty Singeri… Aika samaa tahtia mennään lasten kanssa, meilläkin juuri siirrytty omaan sänkyyn ja huoneeseen nukkumaan (tosin toinen vanhemmista nukkuu samassa huoneessa kun ei sisaruksia ole).

Kaunis kuningatar tuo kone 🙂 Ja raikas lastenhuoneen tyyny. Minulla olisi kanssa autotallissa jemmassa kaksi toimivaa konevanhusta. En vain ymmärrä, mihin saisin ne tänne sisälle mahtumaan.

Kiitos. Tuo tuoli on oikeastaan "puusohva", siis päästä vedettävä tuoli. Esikoiseni nukkui siinä 2-vuotiaana. Tuoli on vanha (huutokauppaostos), mutta istuinlevy tuolista puuttui. Puuseppämieheni teki tämän uuden istuinlevyn ja käsitteli sen sopimaan vanhaan tuoliin.

Mekko tuli tänään perille! Heti pääsi käyttöön, oikein sopivan kokoinen ja mieleinen. Korttikin on kiva. Bloggaan nämä kunhan ehdin istahtaa koneelle pidemmäksi aikaa. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *