Tehotuotettuja t-paitoja

Tehotuotettuja t-paitoja

Tein tänä viikonloppuna jotain, mitä en yleensä tee ikinä: ompelin ison kasan vaatteita samoilla kaavoilla. Eino sai kaksi kesäsettiä ja pari t-paitaa, Vilho sai kaksi pyjamaa ja t-paidan. Kaikki tarvikkeet löytyivät kotoa ennestään, ja suurin osa oli jämäkankaita, joista olen jo joskus aiemminkin ommellut jotain.

Ensimmäisenä on Aarrekidin kankaasta tehty paita. Hihat ovat Noshin raitaa. Kaavan Einon paidoissa on Ottobren Papana koossa 92. Sovituskuvassa Einolla Me&I:n shortsit kokoa 98/104. Sopivat kätevästi jo pienemmälle säädettävän vyötärön ansiosta. Nämä ovat vanhaa ilmeisesti paljon nykyistä kapeampaa mallistoa, sillä uusista shortseista mitkään eivät ole enää sopineet meidän pojille. Lakit ostin PoPin Outletista. Vilho valitsee jo itse vaatteitaan, joten hänellä on puna-vaaleanpunainen hattu, pikkuveli sai tyytyä äidin valintaan, turkoosi-vihreään. Lakit ovat käännettäviä.

Tässä loput sarjan t-paidat Einolle. Vasemmalta ensimmäinen on Noshin raitaa yhdistettynä Sari Ahokaisen satenkaaripupuihin, toinen on Kesämies Kekkosta Ikean kangastusseilla väritettynä ja kolmas on Noshin raidoista koottu. Kaikki on ommeltu Papanan kaavalla koossa 92.

Sateenkaari-Kekkis sai innoituksensa paidan seuraksi ompelemistani housuista (Straight Stripes, 92, vajaamittaisina). Selialta joskus aikoja (vuosia?) sitten ostamaani raitakangasta jäi vielä muutama tilkku, joista sain juuri ja juuri koottua vielä lippapion. Olen nyt laittanut lippaan kovikkeeksi paksua farkkua, joka tuntuu toimivan hyvin trikoopipon lipassa.

Noshin raitapaita sai kaverikseen raitahousut, jotka saavat setin näyttämään yöpuvulta, joksi tämä luultavasti tulee päätymäänkin. Yksiväristen housujen kanssa paita toimisi päivävaatteenakin, mutta näitä raitoja on nyt kyllä jo ihan liikaa. Housujen kaava on sama Straight Stripes Ottobresta.

Lopuksi vielä isoveljen Kekkos-paita. Tähän tein silityskalvosta aurinkolasit eteen. Tykkään! Pyjamat ovat tavallisia raitasettejä. Paidat on tehty samalla kaavalla kuin tämäkin, housujen kaavat muokkailin jostain Ottobren tyttöjenmallista.

1 comments

Siinä onkin kivan näköisiä vaatteita! Parhaita kesäasuja, raikkaita ja kivoilla pienillä yksityiskohdilla varustettuja. Tykkään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *