Villatakki

Villatakki

Aloitin tämän villatakin neulomisen joskus loppukeväästä. Tein sitä aina silloin ja tällöin, en mitenkään säännöllisesti. Lankaa olin ostanut eri markkinoilta monena vuotena aina vyyhdin tai kaksi kerrallaan. Alkuperäisenä ajatuksena oli neuloa polviin saakka pitkä villatakki. Jossain vaiheessa tajusin, että sellaisessa on ihan järjetön työ, eikä sillä olisi kovin paljoa käyttöä. Tällaisesta mielettömästä langasta pitää tehdä jotain, mitä oikeasti voi käyttää vaikka joka päivä syyskuusta toukokuuhun ja vielä kesäiltoinakin!

Lanka on yläneläisen Rintalan tilan käsittelemätöntä villalankaa. Langan joukossa on heinänroskia ja pinta on yhä rasvaisen tuntuinen. Olikin hauska neuloa tätä kuivilla käsillä, sillä käsiä ei tarvinnut silloin ollenkaan rasvata. Rasvainen lanka teki kädetkin pehmoisiksi! Eikä tämä edes kutita juuri lainkaan. Tätä voi siis pitää myös lyhythihaisen paidan kanssa. Kuvioita hain Pinterestistä ja sommittelin sitä mukaan kuin työ eteni. Missään vaiheessa minulla ei ollut suunnitelmaa kokonaiskuvasta. Se kostautuikin lopussa, sillä kaulus epäonnistui täysin, ja jouduin tekemään se uusiksi.

Nyt tämä on kuitenkin juuri sopiva, eikä nappilista vedä päällä noin kuin tässä kuvassa. En kuitenkaan aio enää kuvata tätä uusiksi, sillä villatakki on jo ollut käytössäkin hyvän aikaa! En vaan nyt saa itseäni kameran eteen. Villatakki on päälläni aika pitkä, hyvinkin alas lantiolle saakka. Lankaa kului pari vyyhtiä. Liukuväristä – siis värjäämätöntä tämäkin – meni vajaa vyyhti ja ruskeaa puolitoista vyyhtiä. Lankaa jäi siis ihan valtavasti yli, monta vyyhtiä! Tämä oli todella juoksevaa lankaa, ja menekki yllätti minut täysin. Olin nimittäin ostanut vielä myöhemmin lisää tätä ihan vain varmuuden vuoksi.

4 comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *