Aurinkoa kevätaamuihin

Aurinkoa kevätaamuihin

Olen viime aikoina päivittänyt laiskasti blogia, sillä aika ei vain tunnu riittävän mihinkään. Yöpaita on ollutkin käytössä jo hyvän aikaa. Se onkin aivan ihana! Olin säilönyt tätä kangasta pitkään, sillä en kokenutkaan tätä omakseni. En edes muista, koska ostin tämän. Vaaleanpunaisen yöpaidan kangas on Viljamin puodin ihanan pehmeä ja ohut trikoo. Leikkelin kankaan ilman kaavoja käyttäen mallina äitini minulle (ilman kaavoja) ompelemaa iankaikkisen vanhaa yöpaitaa. Helman pidensin lattiaan asti pitkäksi.

Aamutakki on puolestaan leikelty vanhan jo läpikuultavaksi kuluneen aamutakkini mallilla. Ostin vanhan aamutakkini joskus vuosituhannen vaihteessa Lindexin alesta 19 eurolla. Sitä tuli siis varmasti käytettyä koko rahan edestä. Aloin pohtia uuden aamutakin hankitaa tai ompelua viime syksynä, kun 4-vuotias Vilho huomautti minulle, että aamutakistani näkyy läpi.

Sopiva kangas tuli sattumalta vastaan Majapuun avoimissa ennen joulua, kun joku vieressäni seisova katseli tätä kangasta ja totesi, että siitä voisi tehdä aamutakin. Hän ei kangasta kuitenkaan ottanut, joten minä nappasin sen mukaani, vaikkei keltainen todellakaan ole mun värini.

Aamutakissa on taskut, edessä pitkä vetoketju ja rinnan alla kiristysnyöri. Vanhasta aamutakista hajosi vetoketju lähemmäs 10 vuotta sitten, ja siitä lähtien olen pitänyt sitä kiinni pelkällä nyörillä. Se on ollut mukavan kevyt vaihtoehto silloin, kun ei ole kovin kylmä, joten halusin uuteen samanlaisen. Nyörien päissä on pienet keltaiset puuhelmet, sillä tuo nyöri ei yksinään tuntunut kovin kivalta vaihtoehdolta. Se nyt vain sattui löytymään kotoa, enkä sitten viitsinyt lähteä ostamaan mitään muutakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *