Sukat ihan vain itselle

Sukat ihan vain itselle

Nämä sukat osoittautuivat lähes mahdottomiksi kuvattaviksi. Väri ei vieläkään toistu täysin luonnollisena, vaikka koitin kuinka säätää valkotasapainoa. Olen värjännyt langan itse pietaryrtillä heinäkuussa 2010, ja sukat ovat luonnossa aavistuksen vihreämmät ja väri on paljon syvempi, vaikka taustalla näkyvä matto onkin kuvassa aivan oikenvärinen. Omituista. Luonnonvärit tuntuvat usein tekevän tepposiaan kuvissa. Hiusten kanssa on sama juttu. Sähkövalossa hennalla värjätty tukka on hailukan punertava, auringossa kirkkaan oranssi. Näissä kuvissa on kyllä luonnonvalo, joten syy ei ole siinä.

Lanka: Novita Nalle
Väri: pietaryrtin puolikuivat kukinnot, vesiheinä ja aluna (15 g).
Puikot: 3 mm

Olen ollut tänä keväänä työväenopiston Kaunista käsin ja kangaspuilla -kurssilla. Ensisijaisesti tarkoitukseni on oppia kutomaan kangaspuilla, mutta siinä sivussa olen saanut muitakin vinkkejä. Esimerkiksi ylivetokavennus on aina jäänyt minulla rumaksi, aivan erilaiseksi kuin yhteen neuloen kavennetut silmukat. Kurssilla opin kuitenkin uuden tavan tehdä ylivetokavennus, eikä silmukka jää enää lörpöttämään rumasti. En ollut koskaan itse tajunnut enkä muilta kuullut, että kavennettavat silmukat kannattaa ensin siirtää oikealle puikolle ja neuloa sitten yhteen. Olin aina nostanut ensimmäisen kavennettavan silmukan oikealle puikolle, neulonut seuraavan ja vetänyt sitten sen neulomatta jätetyn neulotun yli. Tämän seurauksena silmukka venyi aina rumasti. Nyt näissä ei enää näy sanottavaa eroa! Ihanaa!

Malli oli noin yleisesti ottaen melko helppo, kunhan ensin oppi sen. Yliopistolla seminaarissa neuloessani olin kuitenkin tehnyt muutamia virheitä niin, että sain purkaa puolet toisesta sukasta. Jonkin verran tarkkaavaisuutta tämä siis kyllä vaatii.

3 comments

Olet siis oppinut uuden tavan tehdä vasemmalle kallistuva kavennus. Kuvailemasi kavennus tunnetaan englanniksi nimellä SSK, slip, slip, knit, suomeksi käytetään esim. Ullassa termiä knk, kahden noston kavennus. Ylivetokavennus se ei ole.

Kauniit sukat! Väri näyttää hyvältä näin kuvissa, mutta voi olla että livenä on vieläkin kauniimpi :). Joskus on haastavaa saada värit toistumaan kuvissa oikein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *