Joka paikan neulostakki

Joka paikan neulostakki

Tämä ihanan neulostakki on ommeltu Suuri Käsityö -lehden (8/2017) kaavalla. Kaava oli minulle koossa 38 vähän reilu, ja kavensin tätä aika reippaasti rinnan kohdalta. Tätä mallia ei kai periaatteessa pitäisi voida laittaa edestä näin paljon ristiin, mutta tykkään siitä tällaisena. Mietin pitkään, puranko koko keskivartalon osan ja pienennän sitä kokonaisuudessaan mallia vastaavaksi, mutta koska tämä nyt tällaisenaankin istuu ihan hyvin ja tuntuu kivalta, en viitsinyt aloittaa niin suurta työtä.

Yksi työläimmistä osuuksista oli käänteiden ompelu. Ompelukoneeni piilo-ommel ei toimi, sillä ommelvalitsin ei siirry valikon alas asti. Kyseessä on kuulemma tyyppivika, jota ei huollossa osattu tai voitu korjata. No, joka tapauksessa piilo-ommel puuttuu koneesta, joten minun piti ommella käänteet käsin, sillä en halunnut tikkauksia näkyviin. Olin myös ajattelemattomuuttani leikannut alavaran pienemmäksi kuin vastaavan päällikappaleen, joten myös alavara piti ommella käsin, jotta sauma ei jäisi näkyviin.

Tavoitteena oli tehdä mukava joka paikan päällysvaate, jonka voi vetäistä suunnilleen minkä tahansa päälle, ja mielestäni tästä tulikin juuri sellainen! Materiaali on puuvillaa ja pinta sileä jaquard-neulos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *