Vanhoista uusia

Vanhoista uusia

Ompelin siis tänään vanhoista reiällisiksi kuluneista lakanoista uusia pieniä lakanoita kehtoa varten. Totesin nimittäin, että pinnasängyn lakanat ovat aivan valtavan suuria, eikä niitä voi käyttää kehdossa.

Päällystin sentinpaksuisen vanulevyn vanhalla valkoisella lakanalla, ja – tadaaa – minulla on nyt sopivan kokoinen täkki kehtoa varten. Pinnasängyn täkki (eli se äitiyspakkauksessa tullut) on niin suuri, ettei sen pussilakanoita voi käyttää kehdon peitossa, joten kaivoin kaapista vanhan tulppaanikuvioisen lakanan, jonka alanurkista sai vielä leikeltyä pari pussilakanaa kehdon täkkiä varten. Äiti on kuulemma ostanut kyseiset lakanat ennen naimisiin menoa Norjan matkaa varten. Ikää niillä on siis yli 37 vuotta. Toisesta lakanasta on jo aiemmin ommeltu pinnasängyn lakanoita 🙂

Nyt minulla on siis kehtoa varten pari pientä tyynyliinaa ja pari pussilakanaa. Ajattelin vielä pilkkoa toisenkin lakanan samaan tarkoitukseen, mutta en ole vielä päättänyt minkä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *