Sammaleenvihreää pehmeyttä

Sammaleenvihreää pehmeyttä

Tätä peittoa tein kuin iisakin kirkkoa.. Välillä kyllästytti ja tuntui, ettei tämä valmistu ikinä. Ei kai siihen lopulta niin pitkää mennyt, mutta aika monta käsityötä ehti kyllä valmistua tässä välissä 🙂

 Äiti virkkasi tulevalle lapsenlapselleen jo yhden pitsiviltin, mutta siitä ei kuulemma tullutkaan ihan suunnitelman mukaista. Minulle ei lopulta selvinnyt, mikä vika siinä oli 🙂 Törmäsin tämän viltin ohjeeseen tämän kevään Moda-lehdessä (2/2011), ja minulle oli heti selvää, että tuollaisen haluan neuloa! Sopivanhintainen lanka vilttiä varten löytyi taas kerran Lankabaarista. Lanka ei tällä kertaa ole merinovillaa vaan 70% villaa ja 30% nailonia. Se on kuitenkin käteen todella pehmoista, ei ollenkaan sellaista karkeankarvaista kuin vaikka 7 veljestä. Lankaa kului kaiken kaikkiaan 400 g.

Kuten lähikuvasta näkyy, en jaksanut vielä kostuttaa ja tasoittaa vilttiä. Jätin siitä pois linnunsilmäpistoilla tehtyjen kukkien keskelle kuuluneet nypyt. Jo aloittaessani kukkien kirjomisen päätin jättää nypyt pois, ja päätös vahvistui, kun lankaakaan ei olisi riittänyt niihin.

Ohjeen mukaan viltistä olisi pitänyt tulla 85 x 75 cm, mutta lopullinen viltti on noin 80 x 70 cm. Kokoero todennäköisesti kyllä tasoittuu, kun viltin on prässännyt suoraksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *