Ensimmäinen pihaprojekti

Ensimmäinen pihaprojekti

Projekti ”tuijat pois ikkunoiden edestä” -alkaa olla loppusuoralla. Yhdestäkään tielle päin olevasta ikkunasta ei nähnyt alkujaan ulos, sillä jokaisen ikkunan edessä kasvoi iso tuija. Kaikista sisätöiden kiireistä huolimatta kävin välillä pihalla kaivamassa tuijia. Näissä kuvissa kaksi tuijaa on siirretty, yksi kaadettu. Nyt siirrettyjä on jo kolme.

Uusi koti tuijille löytyi pihatien risteyksestä nurmikolta. Sinne on istutettu nyt siis jo kolmaskin tuija. Loput kaksi tulevat kuvassa näkyvän pienen koivun toiselle puolelle.

Tekniikka oli yksin kertainen. Kaivoin mullat tuijan ympäriltä pois, nappasin rungosta kiinni ja aloin heiluttaa. Lopulta tuija irtosi ja raahasin sen alapihalle, jonne kaivoin (siniseen saveen) montun. Raahasin tuian monttuun ja lapioin saven takaisin tuijan juurelle. Kaksi alkoi kenottaa ekalla tuulella, sillä noilla on oikeasti ihan onnettomat juuret. Jos nuo ovat elossa vielä vuoden päästä, olen onnistunut 🙂 Jos eivät, en paljoa sure. Juurakko olisi joka tapauksessa täytynyt kaivaa pois kukkapenkistä.

Tästä, keittiön ikkunan edestä, on lähtenyt jo kaksi tuijaa! Valon määrä keittiössä on lisääntynyt muutaman sata prosenttia. En ole vielä päättänyt, mitä tähän tilalle tulee. Jotain pientä kukkaa, ainakin tulppaaneja.

Olohuoneen ikkunan edessä ei ole enää yhtään tuijaa. Kaivoin ylös koko kukkapenkin, siirsin risuisen ruusun talon päätyyn ja istutin koko penkin täyteen liljoja.

Pieniä liljoja siirrettiin äitini pihasta meille pihalampun ympärille. Saavat tästä levitä vapaasti nurmikolle.

Istutin toispuoleisiksi kasvaneet tuijat talon seinää vasten ollut kylki kohti etelää. Toivottavasti ne tuosta vielä tuuheentuvat… Kolmas tuija tönöttää tuon reunimmaisen risuisen pikkupuskan tilalla. Minulle ei ole vielä selvinnyt, mitä nuo pienet pensaat ovat. Veikkaukseni silmujen ja pensaan muodon perusteella olisi hanhikki.

Tässä vielä näkymä tieltä talolle päin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *