Vakosamettihousut ja pappatakit pojille

Vakosamettihousut ja pappatakit pojille

Ostin punaisen vakosametin varta vasten näitä housuja varten alkukesällä Jätti-Rätistä. Vanhat punaiset housut olivat jo auttamattomasti liian pienet, enkä äkkiseltään löytänyt muuta materiaalia kirkkaanpunaisena. Collegekangas ei siis ollut vaihtoehto. Einon housujen oranssi vakosametti löytyi kangaskaapista. Olen tehnyt siitä joskus housut Vilholle. Malli on superkiva! Tietysti tämä bloggaus on viivästynyt niin paljon, etten enää muista, mikä tämä kaava oli. Ottobresta joka tapauksessa. Mallissa mainittiin, että tämä on kapea, ja se piti paikkansa. Ohjeesta poiketen lisäsin kuitenkin säädettävän kuminauhan vyötärölle ja hyvä niin, koska ilman sitä nämä eivät olisi pysyneet päällä.

Vilhon harmaa neulostakki on Noshin bussineulosta, jonka ostin muistaakseni viime syksynä. Einon neulostakin kangasta on jemmattu vielä pidempään, ainakin 1,5 vuotta. Koitin jo myydäkin sitä, mutta koska ostajaa ei löytynyt, ompelin sen sitten tällaiseksi. Einon takin nepparien olisi pitänyt alkaa ylempää, mutta minulla ei ole enää enempää Prymin kansineppareita.

Kummankin pojan housuissa on valenappi, jonka alla on neppari. Einon housukangasta oli niin vähän, että etulahkeet piti leikata pätkistä. Tein polvipaloihin kaarevat saumat ja pienet laskokset. Näköjään ompelin housujen vetoketjun eri päin Einon housuissa, vai miten se on, onko noissa oransseissa vetoketju oikein päin?

Loppuun vielä mainos Raision työväenopiston lastenvaatekurssista! Se pyörähtää käyntiin syyskuun lopulla, ja tunteja on tänä syksynä vain joka toinen viikko, joten kurssi ei rasita perhe-elämää kohtuuttomasti! Tervetuloa! Mukaan mahtuu vielä muutama.

5 comments

Todella kivat takit ja housut! Rennot, mutta niin siistit. Minusta lasten vaatteissa varsinkin ei ole niin väliä kummalle puolelle vetoketju aukeaa. Nyrkkisääntönä opiskellessani oli, että miesten housuissa vetoketju aukeaa vasemmalle, naisten oikealle (koska naiset ovat aina oikeassa..).

Hienot housut ja takit. Hanna Mi vastasikin jo vetoketjuasiaan.( muistelisin että napitusten suuntakin menisi eripäin miehillä ja naisilla). Noi housut on kyll supermakeet, varsinkin noi polvikaarrokkeet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *